måndag 22 april 2013

Jonas Bohr vs Erik Zabel 1-0

Jaha då har man slagit fjolårsegraren i Vuelta Mallorca Classic Erik_Zabel (jag o Erik efter målgång på bilden) som gick idag. Zabel som har över 200 internationella segrar och rekord med 6 raka gröna poängtröjor i TDF mellan 96-01. Har lite svårt att ta in dagens lopp över 10 mil med 1600 höjdmeter. Jag kom in på 14 plats av ca 700 på tiden 2.55. Var 5 min efter segraren Rudi Selig pro i Katusha som gick solo på slutet och vann med 3 min. Tappade 12 pers i sista klättringen uppför Soller och vi blev en grupp på ca 15 pers som kom in 2 min efter klungan mellan 2-12 plats. Fick en bra spurt där och kom 2 i den. Bland loppets ca 700 deltagare blev jag 14 totalt och 4 i åldersklassen, Zabel var 30 man:-) spurtade även ner Kai Hundertmarck, proffs med Zabel i många år i Telekom mellan 95-03. Toni Tauler sivermedaljör i Madison OS 2008 hade jag också efter mig. Hur kul som helst.

2 min framför på 10 plats kom Daniele_Nardello som "bara" är 6 år yngre. Nardello är fd junoirvärldsmästare i linje proffs under en massa år och har etappseger i både TDF och Vueltan. Kul sport det här cykling. Man kanske började lite sent, men bättre sent än aldrig. Hela vårt gäng om 11 klarade sig igenom loppet galant med extra plus för min Team Conti kollega Mikael Forsby 40 totalt och 8 i vår åldersklass. Skriver nog lite mer om loppet senare men nu sängen. Vi körde 3 mil master till start samt dryga 6 mil hem också så 20 mil idag med fullt spätt och tävling på 10 ger nog en en god natts sömn hoppas jag. Vi hörs!