torsdag 12 november 2020

Världsrekordförsök nästa år på 200 km TT men först Padel

 Long time no seen. Novembermörkret rullar in men jag har rullat på hyggligt bra och formen är helt ok för att vara off season. Jag brukar i stort sett alltid köra enligt modellen always fit men självklart en klar gradskillnad i både volym och intensitet så här på hösten / vintern. Igår när jag cyklade in till stan i lätt regn och novembergrått så mötte jag min teammate i Cellexir Cycling Niclas Näslund på vägen. Han har ett motto : Do Your Job och kanske är det därför han tagit 5 raka Masters SM guld i tempo. Det finns inga genvägar till det perfekt ljudet som Farbror Barbro sa:-)


Igår efter pendlingen så följde jag upp med lite Wattbike i Vinterstudion först uppvärmning 15-20 min sedan tog jag beslutet att köra en havtimme +300 w. Det kändes oförskämt lätt första 20 min med låg puls sen blev det lite tuffare sista 5 min men gick väldigt bra sammantaget med pulssnitt "bara" 144 ca 84%. Har dock märkt och väldigt tydligt å igår att jag får höja kadensen kontinuerligt på Wattbiken trots samma motstånd för att hålla watten. Inte så stor skillnad första kvarten men sista 10 min var kadensen minst 5 högre för att ge +300w. Kanske lite därför det blev jobbigare? Undrar om motståndet på något sätt kan ha något med värmeutveckling och göra? Har en Wattbike original någon som har koll eller har en teori varför watten går ner varefter passet fortskrider trots samma kadens? Antiklimax dock sista minuten igår. Batteriet på Ipaden tog slut och sen var hela passet borta utan loggning. Och ni vet ju hur det är. If it aint on Strava.. så passet helt förgäves:-)


Nä förstås skönt att ha i benen. Har kört några hårda utepass på helgerna med Madonen också i nära maxfart och det har svarat riktigt bra trots lågsäsong. Gjorde ett Åstrand och Maftest också i veckan båda på eller kring personliga toppnivåer så bra basnivå nu trots betydligt mindre träning.

Annars blivit mycket Padel på sistone. Som så många andra har jag också blivit rejält biten av Padelflugan, för jäkla kul är det. Spelade mycket racketsport som yngre och känner att Padel får nog bli min kompletteringssport. Redan hunnit med att köpa några olika rack (kostar ju inte mer än en kassett och kedja snacka om att allt är billigt vs cykel..) och igår när jag kom hem hade världen bästa och snällaste Kajsa köpt den här grymma Padeloutfiten till mig (hade redan skorna ) så nu blir jag svårslagen, i alla fall i looken.. Kul också till Cellexir har vi tagit in en landslagstjej i Padel som ambassadör Emmie Ekdahl. Hon likt alla andra som testar Endurance flyger fram. Hoppas kunna få till någon clinic med henne snart så man lär sig lite mer.


Motivation är ju viktigt att ha för sin träning och nu har jag skaffat mig ett jättekul mål att träna mot för nästa år. Jag ska försöka slå världsrekord i cykling 200 km solo. Det började med att jag såg den här videon med Normmannen Hans Christian Tungesvik (världstriatlet och segrare extrem VM tri Norseman). Cyklade med HCT på Mallorca i våras en dag innan karantänen slog till. Grym idrottsman och lika trevlig som snabb. Han slog nu i september norskt rekord på sträckan 200 km se här :


Han körde sträckan på 4.49 med 41.7 i snittfart. Grym prestation inte minst i september och delvis i regn och vind. Jag kände snabbt att det där skulle jag vilja prova hemma och göra som ett riktigt rekordförsök. Hitta en passande väg så snabb som möjligt och med lite trafik. Arbetshypotesen nu är norr om Uppsala gamla E 4 an till Gävle det är nära prick 10 mil och sen bara tillbaka igen. Nästan pannkaksplatt 250 höjdmeter (och bra väg, sägs det). Har inte cyklat där än men skall reka till våren. Här är banan :Uppsala Gävle 

Kollade sedan om det fanns några officiella rekord ute i världen på sträckan och hittade World Ultra Cycling Association : https://ultracycling.com/distance/ som registrerar officiella världsrekord på alla långdistanser track & road. När jag kollar rekorden för 200 k i M 50 + så ser jag följande rekord som alla innehas av en Sloven drygt 40 fart voch 4.59 på 200 km känns ju inte så avskräckande. På herrar 18-49 är tiden 4.44 och farten 42,3 vilket också känns nåbart en bra dag. Så där har jag väldigt mycket motivation och något att kämpa mot. Jag gjorde 18 mil solo TT i somras på 4.12 md 42.9 fart på en bana med 700 höjdmeter och även om 20 mil är klart längre än 18 så i alla fall den dagen hade jag blivit farlig för rekorden. Det måste ju finnas en massa folk som cyklat fortare utan att ha dem registrerat för det är sannerligen ingen enkel process att få dem officiellt godkända av WUC. Först krävs det typ 3 Garmin filer inskickade och provcyklade på rundan. Sedan kör de de rundorna i Google Earth Pro och plottar varje meter på rundan för att mäta kortaste sträckan (mot en rejäl avgift förstås de ska ju också överleva). Sen när du har en godkänd sträcka är det mängder med registreringskrav dubbla  tidtagare, följebilar etc som krävs. Men jag tänker att ska jag göra det vore det jäkligt kul att göra det ordentligt så nu börjar jag en satsning mot rekordförsök nästa år. 

Det kommer bli vansinnigt roligt. Om jag inte skadar sönder mig för mycket på padel innan dess. Förra vecka smashade jag sönder ett revben på mig själv kändes det som. Troligen en rejäl muskelbristning men det känns ungefär som ett revben var av eller spräckt nu i en vecka. Och tro mig är det något jag vet efter mina cykelolyckor så är det hur det känns att bryta revben:-(

Kör hårt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar