tisdag 19 mars 2013

The mother of all jävelskap

Har skrivit tidigare om min förbannelse i träningsstudion med återkommande obegripliga punkteringar på trainern samt teknikproblem att få upp datorbilden på bioduken. Efter min vurpa igår vågade jag inte ta cykeln till jobbet idag i det utmanade vårvädret, så jag tänkte köra lite tuffare trainer ikväll istället. Försökte lösa bildproblemet ytterligare än gång utan framgång så det fick bli Rapport som sällskap i stället för Sufferfest program. Upp på cykeln, o nej punktering igen, kunde bara skratta åt eländet. Av igen och montera ner cykel o däck, i med ny slang (tror det är 6 punkteringen i vinter på trainern) och montera tillbaka. Trampade igång 5 min så var luften ur igen. Punktering nr 7 - Ridå. "Hur är det möjligt? Man frågar sig gång på gång" Den enda teori jag har är att det sitter någon mycket svårupptäckt liten flisa inne i trainerdäcket som ibland direkt eller annars efter några veckor tar hål på slangen. har tagit av däcket och letat utan framgång. Minst sagt märkligt, och inte så lite irriterande. Körde istället 40 min på motionscykeln. skönt att svettas ut lite aggression.

Efter en skön bastu, lite mat och de två lite mindre barnen i säng kommer nästa bakslag. Köks Tv:n kaffemaskinen och frysen slocknar. Jag är dålig på mycket här i livet, typ cykelmecka och har allmänt tummen mitt i hand. Men jag är exceptionellt okunnig kring sånt här som el, proppar, säkringar och sån skit. Det ska bara fungera, det gör det oftast också. Och när det inte gör det ordnar min kära fru det. Hon har alla dom här kvaliteerna jag saknar eller inte tycker är kul. Perfect match mao (i alla fall för mig). Problemet ikväll var att hon är borta på kurs med övernattning. Lätt stressad och med dåligt självförtroende, leta upp proppskåp, 2 inne och ett ute. Efter lite fumlande hittade jag en säkring som var sönder och en jordfelsbrytare som slagit av. Fick till slut ordning på det och tänkte lugna ner mig med en kaffe, så slocknar det igen. Hade inte min äldsta dotter lugnat mig då så var det nära en falling down. Jordfelsbrytaren hade slagit tillbaka igen, slog av kaffemaskinen och testade igen. Nu funkade det, men det fick li en kväll utan espresso, vågar inte utman ödet mer ikväll.

Och annars då? Jo tack bara bra. Godkväll!

3 kommentarer:

 1. Lagen om alltings jävlighet liksom. Det där med trainerpunka är ett tyken alltså, nu har jag inte haft lika många som du i vinter, men jag tycker att två stycken oförklarliga är två stycken för många.

  SvaraRadera
 2. Segt! Vad det gäller punkorna, har du inte testat med ett gammalt vanligt däck? Det måste ju som du själv säger sitta något i trainerdäcket. Vad det gäller jordfelsbrytaren skulle jag råda dig att inte ignorera felet, kolla att kaffemaskinens kabel inte är skadad. Om den ser hel ut skulle jag lämna in den på rep, ifall den är värd det, för du vill inte ha jordfel i maskinen och råka komma åt någon metalldel... Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Tack för bra input. Nu verkar trainer däcket hålla luften efter ytterligare ett byte häromdagen. Händer det igen så gör jag som du föreslår, byter däck. För kaffemaskinen är det nog som du tror, vi har tagit bort den för sevicegenomgång eller byte.

  Mvh Jonas

  SvaraRadera