måndag 7 november 2016

Oj vad halt det blev

Höll på att gå illa några gånger på pendlingen in till stan från Landsnora Edsviken idag. Satte på vinterdäck igår och vilade från cykel så kände mig ändå rätt sugen på att cykla till jobbet även om det var 3 minus och såg ut som tufft pendlarväder ute. Tar bara lite varmare kläder tänkte jag och åkte iväg. Det tog bara ett par hundra meter och branta backen ner Storbergsliden till Landsnoravägen innan jag starkt ifrågasatte mig själ och mitt omdöme. Rena isgatan, slagigt och moddigt om vartannat. Bra Jonas kör omkull nu igen och bryt något så slipper du åka till Phuket och cykla om två veckor..

Nej tog det riktigt försiktigt men det var äckligt halt på många ställen. Ulriksdals GK och utanför Stallmästargården t ex. Var nära att stanna vid Järva Krog och ringa på taxi. Bestämde mig fort att no way jag cyklar hem ikväll. Så himla skönt (fast kallt frös nästan fingrarna av mig) när jag till slut efter rekordlång tid kom fram till Kungsgatan. Lång varm dusch på kontoret sen ringde jag Kajsa, som tagit stora bilen till stan och bad om skjuts hem till kvällen. SÅ skönt att lägga in cykeln i bilen på kvällen och få skjuts i en varm bil

Bak i bilen, rätt plats för en cykel i Stockholm idag

Tänkte jag skulle köra lite hårdare på Monarken istället hemma men hade träningsvärk i benen efter hela TVÅ SET benböj igår på ca 47 kg a 10 reps. Snacka om grenspecifikt tränad. Helt galet hur jag kan vara så klen i benen och ändå så pass vältränad med starka cykelben på en och samma gång. Tog istället en lite lugnare timme på Monarken hemma i varma och sköna Vinterstudion och kollade på svensk / franska thrillern Midnattssol.


Efter 20 min uppvärmning cyklade jag 30 min runt 80% av maxpuls och 280 w vilket kändes helt ok och som en alldeles lagom nivå för att hänga med bra i 2:a avsnittet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar