fredag 14 september 2018

Glöm inte bort att vila ibland - Tre dagars vila gav sug till Anundsloppet på söndag

Hade inte tänkt köra Anundsloppet på söndag i Västerås, kände mig ganska nöjd efter förra helgens tävlingar med bra tempo och linjelopp i lördags och söndags och så går bansträckningen på Anundsloppet en massa rundvarv för totalt 6 mil på det lilla 3 km varvet vid Anundshög istället för det längre milvarvet vilket jag skulle föredra. Men nu är jag ändå anmäld och ser faktiskt fram stort mot söndagens lopp som sker i Seniorklassen med flera av mina starka klubbmarater i CRT. Blir kul att tävla i nya fina dressen igen 

Nöjda med premiärtur i nya dräkten med Stefan Kuhl förra lördagen efter att vi kört Odensala tempobana med 1 s skillnad inbördes och vinst i H 50 samt H 55 SweCup.

Efter söndagens SweCup linjelopp i Nynäshamn där CRT tog placering 1,3,4,5,6 & 8 i H 40.

Vi ska även ha ett teammöte efter loppet hela laget för summering och planering framåt och då kan man ju lika gärna cykla lite förmiddagen när man ändå är där tänker jag. Cykla är annars något jag höll upp med hela tre dagar efter helgen. Låter ju kanske lite fånigt men tre vilodagar från cykling och träning vet jag inte när jag hade sist. Ganska skönt med en liten minisemester så här på slutet av säsongen och igår när jag skulle pendla till jobbet igen var det toppenväder och sol som i kombination med pigg och sugen kropp styrde mig till en detour på både dit och hemvägen från stan för totalt 11 mil igår. Några av er kanske likt mig läste Buster på 70 talet och kommer ihåg när Benny Guldfots skor styrde honom i en riktning han inte kunde påverka på fotbollsplan som sedan skapade mål ur tomma intet ifrån. Ungefär så var det för mig igår styret bara tog mig nerför Frestabacken norrut istället för på väg mot stan och jag kunde inte göra något för att stoppa det:-)

Först en magisk morgoncykling ut norr på vackra Skålhamraleden och sen samma väg tillbaka igen. Vägen är för många cyklister en norrortsfavorit i vackraste böljande miljö mellan Sollentuna och Väsby Vallentuna i ett landskap som är så långt ifrån storstad som du kan tänka dig. Några bondgårdar, blandat med något enstaka hus sedan stora vida vyer och skoglandskap med en väg som hela tiden svänger eller går upp och ned. Svårslaget vacker cykling. Inne i stan sedan efter knappa 5 mil med en själslig och solig boost ala grande med ben som gärna ville gasa på lite då och då även om det mest var skön zon 2 cykling.

Skålhamra tidigare i år

Mer vackra Skålhamra från igår

Happy Camper 


När jag skulle cykla hem kände jag bort mot Norrtull att ben och själ ville ha lite mer cykel idag efter den "långa"  tre dagars semestern. Satte som så ofta sikte att fortsätta norrut efter Edsviken Sollentuna förbi hemmet för ett varv Fysingen Runt. Lugnt tempo dit för att sedan trycka på i ett varv nära tävlingsintensitet på men ändå med några % kvar så det inte blir ett lidande. Det blåste ganska kraftigt och solen var på väg ner och gav ingen värme längre. De 12 grader som min Garmin visade kändes svalare. Varför blev det höst nu helt plötsligt? Fick sen snabbt upp värmen på min Madone i takt med ökad fart norrut mot Rosersberg. Bra fart och härlig känsla hela varvet utan att tappa tryck för en av mina bästa "efforts" med racer av alla gånger jag kört varvet trots lite sämre yttre förutsättningar.Med det fina gensvaret av kroppen så minskade ju förstås inte lusten att tävla på söndag. Inte så dumt med någon dags extra vila ibland. Glöm inte bort att vila huvudet och kroppen ibland från cykling eller annan träning du ofta gör. Trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Ja, det är svårt att ta mer än en dag semester från träningen, sen kommer oftast ångesten :) Grattis till vinsten i tempot, imponerande!

    SvaraRadera