torsdag 6 september 2018

RR Smacktempo Fysingen Runt - Pb med sadel på halv stång

På uppvärmingen reagerade jag ganska omgående på två saker. 1 det känns som jag sitter väldigt lågt. 2 det känns för jäkla bra i ben och kropp, idag kommer det gå bra. Jag körde hela banan ett varv som uppvärmning och efter en stund hade jag väl vant mig vid att sadeln kändes så låg och tänkt att det kanske är så jag brukar ha den? En stark lätt känsla i kropp och ben tog över tvivlen och uppvärmingsvarvet gick över 40 fart runt 75% av pulsmax. Nu åker vi tänkte jag och glömde bort / hann inte kolla sadelhöjden innan start.

Finalen i årets Smackserie hade samlat 53 cyklister som i bästa sensommarväder i september skulle cykla det 19 km fina varvet runt sjön Fysingen mellan Väsby och Arlanda. Jag tränar ofta på varvet och Strava säger 43 efforts sedan 2014 varav 21 bara i år så verkligen mammas gata för mig. Jag har kört loppet flera år i rad med jämna resultat 2015 med tiden 25.28 2016 blev det 25.25 och 2017 på 25.48 så mycket jämna tider de föregående åren. Noterat det nästan på alla Smacktempobanor att mina tider har ofta varit när på sekunderna lika år från år sedan 2013 men i år glädjande lite snabbare på flera av dem. Its never too late!

Jag är i toppform. Igår var målet att slå min bästa tid. Satte av snabbt förbi Löwenströmska sjukhuset och ned det snabba partiet mot Rosersberg innan några lite tuffare backa tar vid. Har Henrik Westling (som verkligen utvecklats mycket) 30 sekunder framför mig och trots en som så ofta lite väl hård start första 5-10 minuter med över 360 w så verkar jag inte ta in speciellt många sekunder på Henrik. Men får självförtroende när jag ser kraftmätaren visa så höga nummer och nu blir det snart lite svag medvind hemåt söderut tänker jag. Drygt halvägs känner jag att sadeln flyttar sig lite mer neråt, NEJ inte nu när jag har så bra lopp på gång. Försöker sitta så mjukt och tyngdlöst som möjligt och hoppas att den skall hålla sig där resten av loppet. Börjar nu få sota för den hårda öppningen och får inte upp det där riktigt fina trycket hemåt på den natursköna lantliga vägen vid Skånela bort mot Almungevägen. Men långt ifrån någon genomklappning och jag har nog närmat mig Henrik några sekunder till trots att min snitteffekt sjunker något på hemvägen. Är nu vansinnigt trött och ber till gudarna att sadeln inte skall falla ner helt eller mer nu. Snälla mållinje var är du? Ja är det någon som vet det så är det väl jag som cyklat den här sista biten på Almungevägen ned mot Vikskolan 100 tals gånger. Uppförsbacken går bra förbi motorbanan men i väghindret vid infarten till Vikskolan så hoppar sadeln ner ytterligare. Jag känner samtidigt vilken tur! Nu är det bara 300 meter kvar och kan växelvis stående och sittande på halv stång ta mig över mållinjen utan att tappa så mycket fart. När jag senare stannar och tittar på sadeln sitter den ca 6 cm för långt ner och en av skruvarna är nästan uppgängad. Beats me hur det har gått till. Aldrig varit med om det tidigare.

I mål ordentligt utpumpad med tiden 25.17. Väldigt nöjd med PB på banan och farten var 44.9 kmh nytt pb också i kraft med 348 w 355 npw. Min kadens har gått upp kraftigt i år. Igår med snitt 102. Inte minst nöjd med tanke på sadelproblemen och superkul att kunna sätta pers. Jag hade ett mål innan att i den bästa av världar komma under 25 minuter. Så bra det kändes igår så kanske kanske det hade gått med en lite försiktigare öppning och med sadeln på rätt höjd. Men det får bli nästa år.. Resultatet åter igen för 4 gången i rad tror jag en 4 plats. Sa någon Sven Nylander? Kände mig dock inte som förlorare. Hur skulle jag kunna göra det när jag återigen den senaste tiden nyss satt pb Tvärtom som en mycket nöjd snart 52 årig silverpil i sina bästa år med bara tre snabba "juniorer" i 30 års åldern före och till segraren som så ofta i år Jimmy Carlsson Bålsta skiljde det "bara" 27 sekunder vilket jag är klart nöjd med, en mindre marginal än de senaste loppen. 


Efter loppet säsongsavslutning med trevlig och god fika med mackor på Vikskolan. Prisutdelningar i totalcupen för linje och tempo. Missat årets linjelopp men kört många av tempoloppen med bra resultat vilket gav seger i H 50 cupen. Vill passa på att ge en STOR eloge också till alla eldsjälar med Håkan Johnsson SMACK i spetsen som arrar den här tävlingsserien år efter år. Otroligt jobb ni lägger ner. Att som Håkan vecka efter vecka hasta till tävlingplasterna för att vara där bland de första fixa med alla anmälningar, nummer lappar och tidtagningschip. Sen alltid ut som förste cyklist på banan för att kunna samla ihop allt efteråt. Hem och jobba med resultaten några timmar på sena kvällen och ut med dem på nätet strax innan midnatt. Vecka efter vecka år efter år. Det är stamina och uthållighet det. RESPEKT!

Resultat Smack Fysingen Runt

En del av årets medaljörer i linje och tempocupen


Hem i mörka men fortfarande ljumna kvällen för ett skönt bad med Kajsa i poolen 28 grader, en sällsynt lyckad  onsdag i september.


Håkan Johnsson delar ut pris till en av världens snabbaste D 50 cyklister Anna Svärdström och synskadade Louise Jannering som visade hur man cyklar tandem. De körde över 41 fart tillsammans. Mycket imponerande Paracykling Anna & Louise!

Igåe en lowrider variant av min sköna Trek Speedconcept med sadeln ökande 3-7 cm längre ner. Men det gick på vilja det med..


2 kommentarer:

  1. Grattis, fin effekt där! Nu har min arbetsgivare blockat din blogg som 'suspicious'. SHB är orolig över mina nätvanor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Reine! Hårda bud på Handelsbanken:-) Kan vara min fru som jobbar där som varnat och klassificerat mig som suspicious.. Trevlig helg!

      Radera