lördag 16 maj 2020

Roslagstempot med Jesper Svensson mellan hagelskurar regn och drivis med prostatit på köpet

Cyklade 13 mil TT idag med Jesper Svensson. Riktigt kul att cykla med en av världens bästa proffstriatleter. Jesper vann både Ironman Brazil samt Barcelona i proffscirkusen 2018. Han är fd elitsimmare som sadlade om till triatlet och galet stark i alla discipliner nu sedan flera år.
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1HTC-0DUP8GR7nvbOlqhmDHoCSMVqEqgS
Har snabbaste cykelsplit av svenskar genom tiderna med 4.09 IM Florida 2019. Idag hade han 4 timmar TT distans på schemat så vi jagade inte livet ur oss men rullade på ok i tufft väder till en början med mycket sidvind upp till Almunge sen skulle det bli västlig stark medvind till Edsbro men då vred sig vinden till mer kant efter en stund och än värre det tornade upp sig mörka moln igen. Oh nej inte nu igen:-( Jag hade ett misärpass i förrgår där tempen gick från rätt ok (man är ju glad för det lilla den här april maj) 10 grader men sen bara störtdök ner till 1,5 grad på mätaren ackompanjerad av störtskur och motvind med 2 mil hem. Jag kunde hålla mig från skratt då men knappt från gråt. Jag frös nåt så in i helvete i kläder valda för 10 grader och inget regn i prognosen. Extra illa är det för jag har fått prostatainflammation igen av all förbannad istidscykling senaste månaden. Global Warming vad hände? Snälla kom tillbaka..

Jag fick prostatit hösten 2015 då jag bröt höften och låg nedkyld 45 minuter i en tunnel innan ambulans kom. Ur askan in i elden från bruten höft till prostatit Urologen och specialisten sa då att mer eller mindre alla cyklande män för mer eller mindre förstorad prostata av trycket och kylan. Lite tragikomiskt för några månader sedan så ringde det en journalist från tidningen Vårdguiden som hade råkat läsa mitt blogginlägg ovan om den gången. Hon tyckte det var lite kul skrivet och bra att någon vågade vara öppen med det här som är ett problem för väldigt många män och undrade om de fick göra en artikel och intervju med mig i kommande nummer av rikstäckande Vårdguiden. Det går väl bra sa jag tycker inte det är något märkligt och har inte sedan dess haft några problem, förrän nu för ett par veckor sedan när jag fick börja springa upp på toaletten varje natt flera gånger. Tog någon vecka innan jag förstod att det kommit tillbaka men har fått inflammationsdämpande och tagit det i en vecka nu så det känns mycket bättre men då vill man inte bli nedkyld i onödan därav en inte så liten frustration häromdagen. När jag till slut kom hem till Sollentuna (eländet började vid Lindholmen Vallentuna) så var vädret helt ok här hemma och Kajsa undrade varför jag inte kunde ta av mig hjälm och handskar själv. Var helt förstelnad i händerna och utan känsel.

Sen idag helt ok prognos och så händer det igen strax innan Edsbro all hell breaks loose med störthagel och temperaturkrasch ned till 1 grad på nolltid. 6.5 mil hem jo tack annars är det bra.. Jesper är en hård jävel och körde utan handskar och med bara ben, är inte så frusen av mig sa han (bra egenskap för en Triatlet känns det som) med medgav att nog var det lite kyligt nu.. Vi stannade i Edsbro in på affären och tog en kaffe. Skuren gick över och vi fortsatte söderut mot Rimbo men det var både 1,2 och 3 hagelskurar hela vägen hem mot Angarn strax innan Vallentuna innan det äntligen blev torrt på vägen och temp gick upp till 6-7. Dyngsur förstås och trampade på rätt mycket stundtals för att försöka hålla värmen. Har jag blivit som Ior? Rgenmolnen åker med och över mig.

Nåja vi fick till slut ändå ett riktigt bra träningspass och förutom när istidskylan var som värst där en timme så kändes det förbannat bra och lätt i kroppen. 129 i snittpuls (75%) 255 npw och bara zon 2-3 idag med 40,7 fart i skitvädret klart bra svar. När man kör 2 så här blir det lite naturliga intervaller hela vägen lite hårdare i spets 5 min sen lättare bakom.

Riktigt kul att cykla med Jesper och otroligt imponerande när man får en inblick i hur mycket ett fullblodsproffs tränar. Dagen innan hade han haft 2 löppass på 27 resp 15 km. På en vecka 120 km löpning, nära 3 maror.. utöver det simning 5000 meter också dagen innan och efter vårt gemensamma långpass skulle han hem och värma sig en timme innan det var dags för en timme löpning. Insane träningsvolym, talang, beslutsamhet och rätt typ av träning för att nå Jespers nivå. Respekt!

Bara tanken på att ge sig ut och springa efter de här 13 milen i så tufft väder? Nej nån jäkla måtta får det vara för en gammal silverpil som mig tänkte jag när jag kröp ner i den 40 gradiga bubbelooplen och nästan somnade en stund efter passet. Sweet reward!

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1A4ogtbU1Jjlp7q_ehoMsdSGktBAZUoNn
Kolla tempkurvan!

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1FO7u2u58LS06kXa22-nJ4TgjHoq3uZ0L

Naturliga intervaller i förningarna

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1QqwBfyFbEOnJwJgi4qIGJXthFdAeQ5ip
Får man önska sig ett pass snart utan regn hagel eller istid? Det vore en nåd att stilla bedja om.

Annars mycket kul på g nästa lördag startar TT Series by Cellexir endurance & Aktivitus det är 170 anmälda i gruppen nu gå med du också. Det blir en höjdarserie över 4 lördagar med ökande sträckor. 19 km-80-130 samt 180 km det blir nåt att bita i solo med din linje eller TT cykel. Dont miss out:-)

Här hittar du all info:https://www.facebook.com/groups/TTSERIES/


Trevlig helg på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar