torsdag 17 september 2015

Sufferfest inför Anundsloppet

Tog ett Monarkpass i vinterstudion ikväll. Det andra sen i våras. Hade nästan glömt bort hur jobbigt (och rätt tråkigt) det är. Cyklade ett Sufferfest pass med programmet There is no try, intervaller 1,2,3,4,8 minuter långa med bara 1-2 minuter vila sen lika tillbaka ner till 1 minut igen. Men idag kastade jag in handduken efter 4:an på nervägen där tog psyket att plåga sig mer slut. De här Sufferfestfilmerna är kanon att träna till med bra upplagda pass och likaså dito foto och musik men idag var inte geisten på topp, klen var jag också.

,
Hoppas på bättre pulver i benen på söndag då det är säsongsavslut i Västerås med det klassiska Anundsloppet. En platt varvbana på 14 km vindutsatt om det blåser annars inga konstigheter förutom att det brukar gå galet fort. I alla fall de två sista åren när jag kört loppet i elitklass. Hemska tanke med attacker i kantvind i 45-50 kmh av ungdomar som inte har lärt sig än i livet att man ska vänta på och släppa fram äldre:-). RR Anundsloppet 2014 11 plats
Ett av de tuffaste lopp jag gjort.

Men det slipper jag i år då jag efter nyckelbensbrottet i april gav upp tanken på att tävla mer i elitklass och klassade om mig till veteran H 40 lagom till VSM i juli. Nu blir det ett kort besök även i H 40 då jag är äldst även där och går upp i H 50 nästa år. Men ser verkligen fram mot att få köra mitt sista lopp i H 40 även om det är ett av mina första. Har bara tävlat i H 40 linje 2 gånger under min korta cykelkarriär VSM 2012 med en 3 plats och så nu 2015 med 5:e plats. Däremellan enbart lopp i elitklass.

Även om konkurrensen förstås är helt annorlunda mot att försöka hålla hjulet på Gingsjö, Stevenson och grabbarna i elitklass så lär det bli tufft värre på söndag. Det är avslut i veterancupen och fältet är fullt av helvassa gubbar. Dessutom så samkörs de 9 milen med H 30. But i'll give it my best shot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar