lördag 6 februari 2016

5 sorters efterrätter och 9 mil

Blev en 9 mils solotur idag. Grannen Lasse G skulle med men började snacka om iillamående vid 12 när vi skulle åka så han la sig i soffan för att se Sundby åka hem Holmenkollens 5 mil istället. Vekling:-). Man vinner inga cykellopp från soffan, så jag trampade iväg själv. 3 timmar var på schemat med 2 hårda tjugor. Gick oförskämt bra första timmen och jag hade över 30 snitt borta vid Markim efter 3 mil med dubbdäck och 125 puls. Tyckte inte vinden var så mycket med heller så jag började undra vad Kajsa hade stoppat i tårtorna från kalaset igår. Men det var nog lite mer medvind än jag trodde. Som så ofta när man kör hemåt åt andra hållet känns den lite mer om man säger så. 

Hade ändå väldigt bra energinivå och ganska lätta ben hela tiden. Känner av skadan men inte på när som när jag går och kan cykla i stort sett utan hinder. Det var lite duggregn men inte kallt och kunde trycka på bra i intervallerna mellan timme 2-3 som jag höll ca 142-150 puls i. Den andra intervallen körde jag i ren motvind sista milen på Almungevägen bort mot Upplands Väsby. Försökte hålla 30 snitt men klarade inte det helt i vinden och fick 20.45 på milintervallen. Var ändå helnöjd med det, framförallt med känslan.Grym träningsrunda och kände mig hyggligt ok snabbt efteråt.

Vera fyllde 10 igår och Alice 17 på onsdag så det var stor firande hemma ihår. Middag med 18 pers släkt och vänner så det var fullt i köket. Känns lite konstigt på något sätt att de många åren med småbarn nu är slut. Nu kommer det gå snabbt. Snart är även vår lilla Vera tonåring. Man vill inte riktigt, hur kul det än är att se dem bli stora så vill man ju ha kvar sin lilla prinsessa. Det sägs ju små barn små bekymmer stora barn stora bekymmer, men det tror jag inte på, i alla fall inte från de här älsklingarna.
Födelsedagstjejerna

Mycket presenter mat och glada miner igår.

Kajsa hade som valingt en fullträff med maten och efter en grym örtmarineradkyckling med avocadosås serverades en orgie i efterrätter med 5 olika alldeles för goda äppelkakor, tårtor och annat. Inte konstigt att energin var bra på dagens cykling..

Svåger Henke stabil maralöpare runt 2.55 sprang 26 km idag med 4.30 snitt på 136 puls såg jag på Strava. Han hade nog också glädje av tårtenergin idag. Luktar pers på maran i år där. Han har snittat en mil per dag 2016. Övning ger färdighet..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar