onsdag 12 april 2017

Raincheck på Smacktempo


Här sitter jag och dricker vin efter en lysande pak choi tofu nudelsallad istället för att vara ute i regnet och det nollgradiga vädret och cykla Herresta Smacktempo. Hade verkligen sett fram mot kvällens lopp då kroppen svarat allt bättre den senaste tiden och formen kändes klart stigande. Anmälde mig igår kväll till årets tempodebut och betalade in Smacks exceptionellt prisvärda 30 kr. Var uppe och yogade i morse. Pendlade sedan in till stan imorse med racern. Ben och kropp kändes mycket bra och tänkte att det skulle bli kul ikväll, 22 km tempo i hög fart. Inte lika kul att se vädret strax eftee lunch. Regn och svinkallt. Försökte vänta ut det på kontoret men strax innan 5 gav jag upp och cyklade hem i noll grader och regn. Var inte klädd för det men kroppen var pigg så led inte så mycket trots allt.

Insåg däremot att det inte skulle vara så lockande eller ens säkert att ge sig ut igen i skitvädret med maxfart på tempocykel. Har ju bestämt mig för att eliminera högriskväder framöver och speciellt så när nyckelben är högkänsligt efter operation och en härlig cykelvecka på spanska solkusten väntar nästa torsdag. Så tog beslutet att ta en raincheck och istället monterade jag upp tempocykeln i Vinterstudion (som idag gjorde skäl för namnet) och cyklade en timme till med lite blandade intensiteter. Än en gång framför den magiskt bra hyllningsskivan till Bruce Springsteen Musicares för några år sedan med tolkningar av bara toppnamn. Världens bästa tolkning någonsin är The Goast of Tom Joad med Tom Morello och Jim Jones, lika mycket rysningar och runners high varje gång.

Det känns ruggigt bra på tempocykeln nu med positionen och ser fram mot att testa utomhus. Det blev tyvärr inte ikväll, men någon gång slutar det väl regna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar