torsdag 13 april 2017

Tempopremiär i iskall nordan

Ett tag på Almungevägen bort mot Långhundrarondellen visade termometern -0,5 grader. "Vårvärmen" ackompanjerades av en iskall ganska stark nodanvind rakt mot. Försökte krypa ihop lågt i tempoposition och tänkte att det ska bli skönt med medvind hem snart efter vändning vid rondellen. Det var lite karaktärsdanande förutsättningar idag, och dischjul + Zipp 808 fram blev lite halvläskigt i vinddraget vid möten med de många lastbilarna. Det ryckte till bra några gånger i framhjulet och efter det höll jag i handtagen vid alla lastbilsmöten.


Började vid Vikskolan och gick sen relativt fort på för att få upp värmen. Det tar på krafterna att cykla tempo i motvind, årets första pass dessutom med ovan ställning. Det kändes ändå rätt ok ändå även om inte farten var så hög med 37.4 snitt till vändning. Hem gick desto fortare. 46 i snittfart från vändning och 26 km tillbaka. Allt blir ju så mycket roligare i medvind..

Blev t om ett KOM i vinterkylan.

Spurtade på bra och maxade sista biten ner mot allen och uppförsbacken innan VIK skolan. En sekund från delat KOM där, nära skjuter ingen hare, men pers efter 60 "efforts" är ju något att värma sig med. Summerar 51 km med 40.7 fart. Bra premiär i iskyla och tuff vind. Nu längtar jag till Estepona 28 grader där nu. Åker nästa torsdag. Hasta la vista!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar