tisdag 17 oktober 2017

Thank you SCK & hello CRT

Tack SCK för två fantastiska år tillsammans. Det har varit en stor ära att få vara med och se klubben utvecklas så fantastiskt och nu redan efter bara ett par år vara en så stor klubb med så mycket fina resultat både i elit och mastersklasser. Dubbla SM guld på damsidan genom Lisa Norden i tempo och Sara Penton i linje. Ett helt gäng medaljer på VSM i år med bl.a Leo Kaftanski guld och silver i H 30 och jag själv dubbla silver i H 50. Jag vill också passa på att tacka alla grymma SCK:are för allt stöd jag fått både i framgång, men framförallt under motgångarna med mina mycket svåra olyckor. Ni har varit ovärderliga i den stöttningen.

Men nu blir det klubbyte för mig. Jag kommer nästa år tävla i Cykloteket Racing Team. CRT är ett betydligt mindre team men sensationellt framgångsrika på masterssidan med åkare som Torbjörn De Jager. Stefan Kuhl, Niclas Näslund & Stefan Ljungberg. Alla dominerande i sina respektive klasser. Killar som inte bara delar kvalitéer på sadeln utan alla med en ödmjuk inställning till både framgång och motgång. Killar som jag ofta tränat med, tävlat mot och kamperat ihop med. Samt framförallt trivts väldigt bra tillsammans genom ett bra utbyte av både livs och träningserfarenheter.Jag har varit klart ambivalent och trivts väldigt bra i SCK men jag kände mot slutet av säsongen i takt med personbästa i kraft och fart att jag blev mer och mer sugen på att testa att mäta mina krafter mot ungdomarna i elitklass några lopp igen nästa år och förutsättningarna för det passade bättre i CRT tröjan. Och när jag blev tillfrågad om att komma över blev det ett naturligt val. Jag kommer således ansöka om dispens för att köra elitklass nästa år. Har man fyllt 50 får man inte köra i elitklass utan dispens. Lite föråldrad regel, det är 2017 nu. 50 är det nya 40 och vill man köra lite hårdare lopp mot hårdare motstånd borde man väl få det? Men förhoppningsvis löser det sig med dispens. Det jag framförallt vill komma åt är lite tuffare och betydligt längre lopp än vad H 50 erbjuder. Det är den typen av linjelopp jag tycker är roligast och tror mig bäst kunna konkurrera i. Life is like a box of chocolate you never know what you gonna get som Forrest Gump sa. Jag började cykla vid 43. Vid 47-48 tävlade jag i elitklass. Tänk om någon hade sagt till mig när jag låg på intensiven på Mallorca våren 2016 med 11 brutna ben och punkterad lunga. Ett halvår efter jag brutit höften hösten 2015. Jo du 2018 när du är 51 vill du tävla i elitklass igen. Ja tjena..

Det här kommer ge bra motivation till vinterträningen. Jag har inga ambitioner om att åka land och rike runt för att satsa på nationella cykeltävlingar men planerar åka några som ligger rimligt nära under första delen av säsongen som Östgötaloppet, Stockholmsveckan med Falkenloppet och Arlanda Test Track o Markim. Sedan får jag se hur det känns och ev klassar om mig till Masters igen efter det lite beroende på resultat, motivation osv. Jag tävlade 2013 och 2014 i de här loppen i elitklass och nådde tre topp 10 placeringar och helt ok resultat i de flesta av racen. Så jag tror jag kan hänga med någorlunda en bra dag när stjärnorna står rätt. Prestandan i år tyder heller inte på att jag tappat, snarare nästan tvärtom. Men jag gör inte det här med några som helst resultatambitioner eller mål. Jag vill ha kul och se vad jag räcker till. Thats it. Its never too late!

Peak life supplement https://cellexir.se/

4 kommentarer:

 1. Spännande. Nu blir helt klart CRT som redan var extremt starka, ännu starkare. Lycka till med nästa års satsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tomas! Ja det ska bli riktigt spännande. Kör hårt!

   Radera
 2. Lycka till med dessa satsningar! Helt otroligt som du säger, men efter att ha läst Talebs bok AntiFragile så är får man ett annat perspektiv. Kör hårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Fredrik! Kollade upp din bokreferens verkar väldigt intressant. Jag beställer direkt:-)

   Radera