lördag 7 april 2018

Kontraster mellan liv och död Capdepera & dopingprov på Arlanda

Kom hem igår sen em från en härlig cykelvecka på Mallorca. Sitter nu och tiitar på Masters finalen och håller tummarna för Stenson. Årets  idrottssöndag idag med Paris Roubaix och Masters. Följde de sista 9 milen på Paris Roubaix från Wattbikens sadel och kände mig stark och inspirerad av den fina cykling Sagan och grabbarna bjöd på. Cyklade dryga två timmar på jämn 136 puls  (knappa 80%) och tappade bara 5-7 watts effekt under tiden så helt klart bra aerobisk form nu efter mallisveckan (med en välbehövlig vilodag igår på vägen hem). På vägen hem ja, vad tror ni hände då? Blev ganska förvånad när jag efter lång väntan på bagaget och ännu lite längre på cyklarna snabbt skyndade mig ut till en väntande Kajsa som kommit för att hämta mig. Istället för snabbt genom utgången mötta jag en trevlig kille som presenterade sig från RF anti doping och följ med här välkommen in på dopingtest. Måste medge att jag blev ganska paff och min ögonblickskänsla var ok jättetrevligt men jag har inte tid idag min fru har väntat länge, jag var dessutom inte hemma på hennes 50 års dag tidigare i veckan och inte superläge att "tappa" en timme till nu på ett dopingprov. Jag insåg dock ganska fort att vilka eventuella orsaker / ursäkter till att skynda vidare ut till min kära fru skulle imponera föga på den trevliga dopingkontrollanten och det var bara att följa med in i ett rum dä de t om hade en välutbildad gullig dopinghund som enligt utsago skulle kunna sniffa rätt på alla möjliga och omöjjliga dopingpreparat. De plockade in alla oss 5 i CRT som kom med Palma planet. Halva teamet var kvar i Palma och kom hem idag men då var tydligen inte dopingpatrullen kvar. Nåja efter några minuters frustration av den stundande förseningen kunde jag ändå ganska snabbt se det positiva och fördelen med att bli testad. Det är första gången i mitt cykelliv (blev testad som tonåring på Västerviks Atletklubb på 80 talet) jag blir testad och jag gissar att inte så många andra Masters cyklister blivit det heller. Välkomnar det och testet på delar av CRT åkarna visar ju väl att det inte är fritt fram att fuska utan att systemet med tester faktiskt finns och pratiseras. Synd bara att jag aldrig sett till dem på tävlingar. Nu delade jag bara ett problem med de andra killarna i dopingrummet. Vi hade alla varit och kissat i väntan på bagaget och nu skulle 90 mm ut innan vi kunde lämna rummet. Oh no! Många glas vatten blev det och en hel del kisstress på mig och mina klubbkamrater blandat med skratt. Efter ca 10 glas vatten och kanske 45 minuter lyckadades efter viss möda klämma ut 120 mm och var sen klar efter ihällande och förslutning i två specialflaskor ni kanske sett i Ikaros eller den svenska dokumentär som visade att dessa gick att manipulera med. Nu kändes de dock väldigt solida och de exceptionellt trevliga antidopingmedarbetarna försäkrade att vi var i trygga händer.

Its never too late.. Efter 10 glas vatten så..

Efter en timme var jag ute hos min kära fru och vi kunde skratta åt hela grejen. Underbart att komma hem till allla tjejerna igen. Idag kunde jag dock inte undgå att fundera varför dopingkontrollanterna slog till mot oss igår? Varje dopingprov är bra dyrt ca 5000 kr. Varför är de "aldrig" på tävlingar? Varför kommer de på Arlanda på väg hem från ett träningsläger? De fanns fler cyklister på planet, varför testade de bara oss? Utan någon vetskap känns det bara intuitivt som någon ringt dem och "tipsat" om att testa oss? Ett gäng gubbcyklister? Varför? Är det misstanke mot oss? Mot mig t om kanske? Jag är ganska publik med min blogg och varit transparent med resultat och prestanda. Sticker det i ögonen på några / någon? Om så, bra att jag och 4 av mina lagkamrater blev testade nu då tänker jag så case closed.

Nu åter till cykelveckan på Mallorca. Totalt sett en toppenvecka med ca 80 mil cyklade på 7 dagar. Bra väder, inte en regndroppe. 

CRT landsväg team Mallorca 2018Personligen bra känsla de flesta dagar. Ett par lite svagare dagar, tyvärr de dagar vi gjorde Sa Calobra och långtur runt Puig Mayor. Sammantaget lite klenare än jag trott / hoppats på uppför men starkare på platten och framförallt återhämtningen var grym. Inte speciellt sliten någon dag och sammantaget toppenträning med ett toppengäng. MEN jag trivs inte utför känner jag efter mina olyckor och jag har bestämt mig för att aldrig mer tävla i bergig miljö. Jag njuter inte längre av farten utför, jag spånner mig, ser risker och faror och då ska jag inte utsätta mig för det tänker jag. På de fina vägarna på platten eller böljande med bra sikt däremot cyklar jag gärna riktigt fort och wow vad fort det kan gå ibland på Mallorca. I alla fall med de här killarna i CRT. Vi hade ett antal segment där vi kunde skoja på kvällarna att nu får Terspstra, Kwiatkowski och grabbarna passa sig i toppen på Strava 


leaderbord.


Sista dagens cykling åkte vi norrut från Alcudia till Arta och vidare till Capdepera. VÄLDIGT vackert ute på en udde där champ Torbjörn De Jager de senaste tre årens svenske mästare i H 50 visade att gammal är äldst och satte ett snyggt KOM i den knappa 2 mintuters stigningen ut till fyren. 

Sen åkte vi ner till byn och åt lunch. Vi får där höra att det dagen innan varit en hemsk dödsolycka där. Se artikel nedan. Cyklingens baksida och man får en isande känsla igen och varje gång man är så nära. Det kunde lika gärna varit vår grupp den drogpåverkade tjejen i en Porsche Cayenne brakade rätt in i istället för de 9 tyska cyklisterna. Där en av dem nu har en familj hemma som får hem sin älskade i en liksäck. Så fruktansvärt att det inte går att sätta ord på.


https://majorcadailybulletin.com/news/local/2018/04/05/51441/german-cyclist-dies-after-driver-tests-positive-for-drugs.html

Kontraster underbart och livsbejakande på Capdepera dagen efter döden tog en cyklist någon kilometer bort.


Efter en galet överprisad bocadillo cyklade vi sedan hemåt mot Alcudia i medvind. Oj vad det gick. Sista två milen i 50 och på slutet ett lagtempo in sista milen mot Canpicaforte som gjorde visst avtryck på Strava listan. Damn addictive att cykla fort i grupp!


Nej kom igen nu Stenson det här ser inget vidare ut med 9 hål kvar. You go girl!


2 kommentarer:

  1. Låter som du själv säger lite wierd med dopningskontrollen på Arlanda, säkert någon lokal cykel Tony Soprano som tipsat.... Vad jag dock inte förstår är varför dom var intresserade av själva längden? Du skriver 90 mm och 120mm och det är ju längdmått. Kanske bara var en audition till någon tysk nakengymnastik film ni upplevde? ;-) Jag skämtar såklart och inser att det säkert rör sig om autocorrect. Bra kört i alla fall. L

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Selast! 😉 ja det blev fel bokstav där.. manuell correctat nu😉

      Radera