torsdag 26 april 2018

Smacktempo Brottby - En kall historia

Alltså fy fan vad jag hatar att frysa. Igår stod jag där igen 20 minuter, huttrandes i den långa kön för anmälan / nummerlapp, undrandes varför jag utsätter mig för det här? Jag var långt ifrån ensam. Men till synes i kön verkade de flesta betydligt hårdare än mig, tåla kylan bättre. Inte lika veka. Sverige - No country for old men.. I alla fall inte för en gammal silverpil som mig. Den populära Smackserien hade igår samlat hela 75 cyklister till Brottbytempo 1 mil norrut på gamla Norrtäljevägen och sen hem igen. Vädret var soligt och fint när jag lämnade Sollentuna. Åkte nedcabbat med tempocykeln nedstucken i baksätet. Det mesta kändes bra, jag hade varit hos min kiropraktor på eftermiddagen och han hade tryckt till lite som vanligt så höftböjarmuskeln fått kontakt igen. Kände mig stark och såg fram mot kvällens lopp i ganska fint soligt väder när jag åkte norrut. Oroväckande snabbt tornar en svart himmel upp sig på norra sidan av himmelen. Söderut klarblått och kontrasten var knivskarp. Något sånt här ungefär


De mörkaste molnen försvann men lagom till jag lyft ur cykeln och ställt mig i kön så vänder vinden kraftigt och en isande kall nordan gör kaos med min kropp och även humör. Varför liksom? Varför kan det inte få vara varmt någon gång. Snälla bara i ett enda Smacklopp? Det är som någon outtalad fast regel som gäller konstant. Är det onsdagkväll och Smacklopp i april och maj då är det iskallt, punkt slut. Ni ska frysa häcken av er cyklistfjantar så är det bra med det.

Till slut var nummerlappen på och jag hade tidig start nr 16 då jag föranmält mig (utan större nytta kön lika lång ändå) och än värre skulle det visa sig med tidig start då det var kraftig mot ut som mojnade nästan helt sista kilometerna innan vändning och isället för en hejdundarande medvind hem blev det en svår kamp både mentalt och fysiskt då jag i motvinden öppnat alltför hårt när mätaren bara visade på 37 snitt efter det 3-4 tuffa första kilometerna som dessutom är lite uppför. Då hade jag ändå kört alltför hårt med dryga 360 quarqwatt dit. Det skulle aldrig hålla det visste jag men trodde ändå jag skulle kunna hålla ihop det lite bättre. Hade 41 snitt till vändningen efter mindre vind andra 5.an och snällare väg. Vände med 340 watt i snitt och kunde jag nu bara hålla i det här kanske det kunde bli bra. Dessvärre kunde jag inte det. Kroppen började säga ifrån, stördes också kraftigt av att visiret på min nya tempohjälm är kasst i vädret som var igår imma, svett och knappt ledsyn kändes det som. Kunde inte fälla upp det heller då det bara sitter med magnet och slänga det hade jag inte heller lust med då. Borde jag kanske gjort för säkerheten. Nu fick jag höja huvudet och titta under så gott det gick men det tog mentalt. Kämpade på någorlunda. Som om det inte räckte med oskönheter så var mina di 2 växlar totalt ur synk (fick en 55 klinga monterad) och efter det lirar inte di 2 systemet alls och den elektroniska självinställningen gör det inte bättre. Måste be killarna på Cykloteket som kan justera. Igår på loppet rasslar hela tiden och växlar antingen inte alls vid växling eller istället 1,5 eller 2 steg. Var nästan stört omöjligt att hitta bra växlar och fin gång igår. Tror dock inte jag tappade så mycket tid på det mest mental opepp tillsammans med allt annat strul. Efter en stor dipp och dito krafttapp kunde jag i alla fall få upp både fart och kraft de sista snabba kilometerna. Läskiga kilometer i 50-60 fart nerför med blurrig syn. Äntligen i mål. Snabbt på med en jacka. Lite halvt besviken med det mesta utom möjligen på kämpainsatsen. Det gick fort hem med 45.5  men med den lågsamma utrundan trots 25 w mer ut så blev totalen 43.2 snitt på Garmin mätaren det fattade jag snabbt att det räcker inte dit jag ville. I kraft relativt ok med 327 w 333 npw men jag vill upp mot 340 helst 350 för att vara helt nöjd. 


Det var många starka cyklister med och tight i resultatlistan. Min tid räckte till 6 plats i ett tight fält Resultat Smacktempo Brottby Tight utom i täten där min suveräna klubbkamrat i Cykloteket Niclas "Slaktarn" Näslund svarade upp till smeknamnet genom att slakta fältet med grymma tiden 25.21 (hans tid är angiven 30 sek för högt i resultatet) Niclas är eoner av tid 1.22 före mig och hela 36 sekunder före elittempoåkare som Staffan Arvidsson som kom 2:a. Respekt Niclas!

Nu måste jag bara hitta svaret på var de där 15 extra watten finns? Ja sen vore det ju rätt trevligt att få slippa frysa någon gång i samband med cykelträning / tävling.
Förlåt att jag blev lite gnällig idag lovar att bättra mig nu ska jag snart cykla hem från jobbet. Oroväckande mörka moln över stan nu med men vad kan gå fel? Allt blir bra till slut och är det inte bra så är det inte slut:-)

Edit. Hemma nu vad hände tror ni? Sveavägen bort mot Norrtullgick bra medvind hem skönt nu blir det åka av så jag får upp värmen. Kom till Wenner Gren Center då vinden tvärvänder till en isande kall nordan igen precis som igår. Men nu började det spöregna också i sällskap till motvinden. Innan jag var i Silverdal var jag dyngsur. I 3 gradig "vårvärme". Tryckte på extra och försökte skratta åt skiten inombords. Så här fin blev jag i stänket. Men den ledsna minen är fejk. Glad att vara hemma och det är ju en jäkla tur att det inte är slut än. För vad gäller vädret så är det sannerligen inte bra än.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar