söndag 10 juni 2018

Partempoträning inför VSM med Niclas Näslund

Bara en dryg vecka lvar till VSM i Båstad tisdag 19- torsdag 21 juni. Partempo - Tempo -Linjelopp. Men först Vättern på lördag i ett försök med Stockholm Allied Powers att cykla under 7 timmar. Lär bli en uppvärmning som heter duga inför VSM.

Ser verklgen fram mot inledningen på VSM då jag pch CRT:s tempogigant Niclas "slaktarn" Näslund ska köra partempo ihop i H 40 klassen. Jag går ner en åldersklass och kör med en av de absolut starkaste tempolok vi har i landet på Masterssidan. Det blir jäkligt kul och hoppas nu att vi båda kan leverera en bra dag och inte minst samspel ihop så kan vi ha en vetttig chans till medalj.

Niclas är helt klart en nivå snabbare än mig så det gäller att tima växlingar och hitta rätt längd och hårdhet på respektive förningar. Idag testade vi 2 varv runt Fysingen för första gången i partempo tillsammans.

En lite lugnare start i medvinden bort mot Rosersberg för att sedan bygga upp fart och tryck i närheten av full kapacitet. Tyckte det gick över förväntan första gången ihop. Vi körde väl ca 1 minut var i frronten oftast. På VSM får troligen Niclas få ta lite mer tid i spets för att optimera vår gemensamma kraft. Klart jobbigt i motvinden hem men en mycket lovande debut och 45.9 snitt runt Fysingen. Det lurigaste är i vissa vindar, kantvind om man kört hårt i front och sen ska in bakom då gäller det att temposkillnaden inte blir för stor när växling sker. Gäller att inte gå på max första sekunderna i front på vägen fram. 

Butch Näslund i segertröjan från Stockholm 3 dagars som han vann i H 40 förra helgen.


Ett KOM på banans norrgående lyckades vi "fuska" oss till ihop också.

Väldigt kul att cykla partempo och det ger en härlig fartkänsla och skön känsla och lättnad att smyga in bakom på hjul för att sen kunna gå på hårt igen. Vi körde ett lite lugnare varv till efter för att slipa lite på växlingarna. Hoppas vi hinner få till en träning till innan VSM. Kör hårt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar