tisdag 2 oktober 2018

Säsongsavslutning CK Uni lagtempo 62 km & ny klubb nästa år

Då var det klart, färidgcyklat vad gäller race för i år. Det känns bra. Inte less på det, inte heller sugen att tävla mer. Det känns precis lagom att göra bokslut med cykelåret 2018. I alla fall vad gäller race. Det gjorde jag i söndags utanför Uppsala med ett mycket roligt lopp CK Unis lagtempo 4 manna med linjecykel (tiden tas på 3 man), tre varv a dryga 2 mil på en bana som var utsatt för ganska kraftig syd västlig vind som gav kantvind större delen av det rekatangulära varvet som du kan se på bilden här .Inte lätt att få så mycket vindskydd mellan förningarna bakom mina starka lagkamrater i CRT Niclas Näslund Torbjörn De Jager och Daniel Godman. Men vi körde bra och hittade ganska fort in i en rytm och fart vi kunde hålla i stort sett hela racet. Pulsen hög nästan direkt och förblev så men bra ben hela vägen (blir oftast så för mig när jag tränat mindre ett tag, bra ben och mycket hög puls) och kunde gå på bra i förningarna med rimligt snabb återhämtning i vår lilla "kantvindsvinge". Efter en lång raka norrut i starten med kraftig kantvind svängde vi höger österut och fick fin medvind kanske runt 1,5 km innan vi skulle svänga söderut igen för ett nytt långt kantvindsparti. Niclas som låg först då kanske trivdes så bra i medvinden i sin bubbla eller vad det var som gjorde att han helt enkelt missade de stora gröna pilarna höger ditritade i vägbanan och körde rakt fram istället. Jag såg pilarna, skrek och svängde men både Tobbe och Danne åkte med Niclas rakt fram och alla ropade VÄND! Ingen optimal start i den stenhårda konkurrensen med ett 25 tal lag och flera starka lag med många elitåkare både från Stockholm CK, ett förstärkt Bålsta, ett lag från Uppsala med bl.a årets svenske SM 2 :a på tempo Staffan Arvidsson samt starka lag från Aros, Sumo & Uni mm.

Grabbarna lyckades som tur var ganska snabbt vända om och svänga vänster in på banan igen där jag låg och väntade och undrade lite för mig själv "hur tänkte ni där"? Iväg tillsammans igen och vi skakade av oss fadäsen fort och bra. Vi tappade nog max 30 sekunder så onödigt förstås men inget som påverkade oss speciellt mycket under loppet. Tobbe hade fått tungt i benen med lång belastning över FTP ganska tidigt så han fick stå över förningarna och som han sa efteråt istället sköta svansen för hur skulle det gå annars:-)? Han sa till mig när vi kom bort mot varvning första varvet att det här går inte längre jag får nog kliva av. Försök häng på en stund till så kanske det lossnar lite längre fram sa jag. Och nästa gång när jag växlade en bit in på andra varvet var han glädjande med där bak och hanterade vår svans med ackuratess:-)

Vi körde på bra och höll ett jämt tempo med 43.3 snitt de första två varven. Niclas vårt lok och tempogigant tog sina långa starka förningar lika stabilt som alltid. You Monster! Jag hade också en bra dag liksom Daniel som gjorde ett riktigt starkt lopp. Tobbe som krigat vidare heroiskt utan att låta ben som inte vill få bestämma kom upp några gånger på sista varvet och hjälpte till. Det höjde moralen och balanserade upp det regn som nu började tillta ordentligt. Kämpa nu grabbar bara 5 k kvar. Det sista tunga motvindspartiet innan vi svänger upp på stora vägen igen för slutspurten några km så öppnar sig himlen helt och det formligen vräker ner. Men nu kan inget stoppa oss nu är vi snart i mål både för loppet och för säsongen. En sista push uppför backen och sen max in över linjen tillsammans med killarna. Är helt slut där och toppar med 169 slag i slutfinishen vilket är 98% av maxpuls. Underbar känsla.Yes där satt den. Jag är i mål med året. Så mycket träning. En hel del träningsrace och tävlingar. Så många maxuttag från kropp och hjärna. Nu var jag i mål. Så kändes det. Jag stannade ensam i vägkanten och lät min andhämtning och kropp lugna sig. Regnet bara vräkte ner nu men jag bara njöt av att det var klart. Kände en väldigt stor tillfredställelse att allt gått så bra hela året och regnet kom nästan lite passande sista kvarten. Knappt blivit blöt en enda gång i år så det var ju på tiden..Jag har cyklat 9939 km i år enligt Strava samt en del ologgade mil plus en massa Wattbike och Monark inomhus i vinterstudion. Många bra resultat och mängder av nya personliga rekord. Kanske det bästa av allt? Inte en vurpa, ingen incident eller inblandning  i olycka, knappt en punktering (1 vad jag kan minnas). "I have to admit its getting better. Its getting better all the time" som Paul McCartney & Lennon skrev till klassiska Sgt Pepper skivan 67 året efter jag föddes. Jag har nu lyssnat ganska många gånger på Paul McCartneys nya skiva Egypt Station. Otroligt han är 76 år och gör nu en av sina bästa skivor. Fantastiskt imponerande Sir Paul snacka om att åldras med stil. Its never too late!

Vi kommer 3:a klart slagna av Stockholm CK som gör ett makalöst lagtempo med Kaftanski, Moncorge, Moren & Ansari. Bålstas elitklillar är tvåa och tar oss med en knapp minut men sedan kommer vi 4 gubbar 3 st H 50 och en H 45 nästa år. Vi kör de 62 km med 43.3 snitt. Min egen data nedan.


Några bilder från loppet överst målgången i spöregnet.

Resultat


Söndagens fartfantomer från Stockholm CKSamling innan start och molnen börjat torna upp sig men ännu torrtDanne & Tobbe trötta blöta men glada efterNya tider nya utmaningar och mål väntar. Nästa år kommer vi i CRT Masters landsvägslag att åka i en ny klubb under nytt namn och i egen regi. Det blir spännande och kul. Mycket är på väg att ta form, en del återstår. Jag kommer säkert återkomma i ärendet:-) Jag tackar Cykloteket och alla sponsorer Trek Kia Postnord & Ving för ett toppenår. Nu är det lite lugnt på cykelfronten ett tag. Lite lugn pendling innan säsongen i Vinterstudion börjar så smått. Kör hårt! Kör lugnt! Eller kör mittemellan, vad du än föredrar just nu. MEN KÖR!

1 kommentar: