tisdag 4 december 2018

Plötsligt händer det

 En underbar morgon. Det var milt och regnade inte. Förstås blött på vägen men skönt i luften och kroppen kändes pigg och glad bort mot Silverdal på vägen in mot stan och precis när jag försiktigt som alltid kört igenom olyckstunneln där jag bröt höften för tre år sedan under E 18 där den går på E4 norrgående vid Järva Krog. Där plötsligt händer det. Solen bryter igenom och lyser mig rakt i ansiktet när jag ska gå ner med cykeln på cykelbanan från busstoppet på E 4:an. Stannar och tar ett kort för att liksom bevisa. Jo det hände faktiskt. En kort stund förvisso men ack så skön.


Lyssnar på suveräna Mumford & Sons nya skiva, amen är de bra eller? Älskar Marcus Mumfords röst, ton och låtar. Har köpt biljetter till deras Sverigekonsert senare nästa vår, blir en högtidsstund. Svårslagen morgon som satte tonen hela dagen för en utmärkt dag. På hemvägen hade det naturligtvis börjat regna igen så allt var som vanligt, men vad gjorde väl det. Fortfarande milt ute och ben och huvud var det inget fel på heller. Hemma ikväll har jag satt på dubbdäck på min grymma Trek Boone 7 Disc. Har haft en jäkla tur i år och drabbats av bara en eller kanske två punkteringar och inga andra tekniska missöden heller. Och det är verkligen tur för jag är så sällsynt kass på allt mek, tummen mitt i handen skulle vara ett alldeles för smickrande omdöme. Och inte hade jag lyckats vila mig i form vad gäller flinkhet att snabbt få av och på däcken nu heller. Man blir ju sällan så mycket bättre på att göra grejer av att just inte göra dem. Oavsett om det gäller att byta däck, cykla eller andra saker i livet. Practice makes good. Ja ja till slut satt dubbdäcken där på plats i alla fall. Ok Kung Bore bring your best shot!2 kommentarer:

 1. Hej igen Jonas,
  Läste en av dina tidigare bloggar (minns inte vilken, har plöjt rubbet) där du skrev om V02 max-mätning. Maxpuls/vilopuls x 15 var tydligen ett sätt att räkna ut med skaplig träff. Jag får 186/44 x 15 = 63,4 med den metoden. Men när jag kör med min Garmin blir värdet 58-59 (det varierar lite). Vad tror du? Vad är närmast sanningen? Jag är 56 år och kan det vara så att en av metoderna inte passar så bra för gubbar? :-) /micke nybrink

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Micke! Kul att du hittar lite "gammal skåpmat" att läsa:-) Jag tror båda varianterna att uppskatta Vo2 max riskerar att vara lite trubbiga. Men någonstans mitt emellan kanske inte är en dålig gissning.Helt klart ett väldigt bra ratio mellan vilo / maxpuls du har där. Tyder på väl utvecklad träning. Intressant kanske att göra ett riktigt test på konditionsstudio framöver? Det finns ju många som levererar dessa tjänster nu. Kör hårt!

   Radera