söndag 13 januari 2019

50 testcyklister sökes

Vi gör en stor forskningsstudie i samarbete med Aktivitus testcenter och söker 50 cyklister. Vill du vara med eller känner någon som vill?

Cellexir Endurance intresseanmälan

I och med framgångarna med Cellexir One så har vi både resurser och inspiration för att fundera på nästa produkt i vår portfolio.

Under ledning av Mikael Mattsson (PhD i fysiologi vid KI & Stanford) har vi under en period jobbat fram och testat en ny produkt, Cellexir Endurance. Ingredienserna som används har forskningsbevisad positiv effekt på långa arbetssituationer, dvs från ca en timme och uppåt. Vi har även lagt till ingredienser som använts traditionellt av befolkningar på olika platser i världen under många hundra år.


https://www.instagram.com/p/BrLPSczh2nE/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=167qvegn44iw9

Innan vi släpper produkten vill vi vara säkra på att den fungerar, och därför rekryterar vi nu 50 testpersoner för en dubbelblindad cross-over studie (dvs försökspersonerna genomför samma test två gånger, ena gången med Cellexir Endurance och andra gången med placebo, och varken försökspersonen eller testledarna vet vilken gång som är med produkten).

Testet kommer att vara 40 minuter time trials på Monark LC2 ergometercykel med wattmätare, dvs "kör så hårt du kan i 40 min".

Mer utförlig information, inklusive detaljer kring standardisering av träning och kost inför och mellan testarna, får du som testdeltagare innan testet börjar.

Testerna kommer att genomföras på Aktivitus testcenter (Frösundaviks allé, Solna) under andra halvan av februari.

Är du intresserad att vara med i detta test så är du välkommen att skicka in din ansökan. Det som krävs är att du:

Är minst 18 år.

Är van cyklist, tränar minst 3 gånger/vecka, och genomför någon/några time trails eller tävlingar per år (men prestationsnivå spelar ingen roll).

Kan komma till norra Stockholm för att genomföra testerna på två olika dagar (med minst en vilodag emellan).

Skicka din ansökan till: endurance@cellexir.se

I mailet vill vi ha följande information:

Namn, ålder, telefonnummer, mailadress

Fysisk nivå, t.ex. FTP, Antal timmar per år, tid på Vätterrundan/Cykelvasan, vinterträning etc.

Information om tillgänglighet, dvs. "kan genomföra tester på förmiddagar", "när som helst på tisdagar och torsdagar", "endast helger", eller liknande.

Testteamet under ledning av Mikael Mattsson och Johan Hasselmark kommer sedan välja ut de personerna som får delta i testet med syfte att få en så stor spridning på de fysiska profilerna som möjligt.

Som tack för din medverkan i testerna kommer du att vara bland de första som får ta del av resultaten, och du kommer även att få ett paket med 10 doser Cellexir Endurance samt ett presentkort från Aktivitus på 500 kr.

Varmt välkommen med din anmälan.


https://cellexir.se/pages/why-cellexir
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar