onsdag 23 januari 2019

Nypremiär på Zwift

Märkte ju häromdagen när jag skulle aktivera mitt Zwiftabonnemang igen efter nära ett års paus att det var i kraft och det har dragits 15 usd varje månad utan virtuellt trampande så you better start pedalling now boy annars blir det lite väl mycket bortslängda pengar. Ja man kan ju förstås avsluta eller pausa abonnemanget men nu hade jag ju tänkt att köra lite Zwift ett par månader för att få upp lite tempo i kroppen innan utesäsongen. Kanske några race också snart. Idag fick jag ordning på Wattbike kopplingen efter mycket strul häromdagen. Försökte först med Ipad utan att lyckas, klart krånglig instruktion eller är det bara jag? Jag har en svår fobi för det mesta som ska kopplas, datorer och sånt. Jag tror på fullt allvar att det vilar en förbannelse över mig på allt vad gäller datorer, Viasatabonnemang, bredband och annat skit som kan gå fel när det ska kopplas. Vet inte när något fungerade smidigt senast. Kanske runt 1978 när man kunde ratta in manuell tv frekvens ? Bitter? Nej inte jag inte:-)

Efter en uppgiven kväll med Ipad och två datorer som sett bättre dagar och inte heller ville fungera fick jag i alla fall en tredje pc att fungera (när jag hittade en liten ant usb sticka som man tydligen behövde, vilket jag glömt). Så idag blev det Wattbike premiär på en New York bana hemma i Vinterstudion. Gick ut hårt med ett tufft över under pass på nära 90 minuter. Lite uppvärmning 30 min med 5 min varannan 310-320/270-280 w lite lugnare en stenhård minut nära 400 w sedan 30 min igen över under samma kraft och då jäklar mot slutet vad det tog hårt. Det är något speciellt med över under. Kör det inte så ofta men det blir ju lite tävlingslikt. När man kört den hårda 5 .an och ska ner på "lugna" 5 an är den ganska långt från lugn första minuten då avslaget inte blir så stort från 320-280 w och man redan är trött. Sammantaget var det nog mitt hårdaste pass på hela innesäsongen och jag hade tuffare idag än den senaste tiden då det gått nästa oförskämt lätt. Idag var det bra slitigt sista över under halvtimmen. Rodde 1 mil igår också det kanske satt lite i benen. Det var på tiden att köra Zwift och idag fick jag verkligen valuta för avgiften. Ni som kan Zwift vad ska jag köra för typ av lopp och ser man de som går uppe i högra hörnet eller hur funkar det, var är "tävlingskalendern?
6 kommentarer:

 1. Kör du både Wattbike Hub appen och Zwift? Hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja wattbikeappen från ipad och zwift med dator via usb ant instick så gungerade det. Men tappade kontakten ca 5 ggr med Zwift korta ögonblick, lite svajigt verkar det som. Mot slutet så försvann även Ipad wattbike passet och finns inte kvar i historiken. Vet inte vad som hände jag stod upp och cyklade svetten dröp och landade delvis på ipaden som verkar stängt ner programmet utan att spara.

   Radera
 2. Zwifts comparing app mobilen där har du alla eventarena races rides mm. Tis 19 szr ITT race ttlopp kort hårt, torsdagar szr race många duktiga svenskar kör där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Topp Ricky jag ska snart vara med på några race, blir kul:-)

   Radera
 3. Appen heter Companion och där kryllar det av race att välja under Events. SZR har sina race kl 19 på onsdagar (inte torsdagar).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Patric! Har hitat den nu och laddat ned. Racetime snart:-)

   Radera