lördag 2 februari 2019

Team Cellexir Cycling gruppträning hos Echelon Wattbikegym

Lysande bra och kul träningspass idag. Vi var 6 st i Team Cellexir Cycling om gästade nya fina cykelgymmet Echelon på Nybrogatan. Utrustad med 30 Wattbikes och effektiva träningsprogram displayade på väggen blir det toppenförutsättningar för bra och peppande ledarledd gruppträning. Idag skött av Echelons Putte på förtjänstfullt sätt. Vi körde ett drygt 90 minuters sweetspotprogram gjort av Mattias Reck. Lite uppvärmning sen intervaller nära ftp a 6-8-10-10-8-6 min med 2 min vila för att sedan avsluta med 2 st 5 minuters intervaller a 90 kadens där 5 sekunder varje halvminut skulle maxas vad gäller kadens och påslag. Totalt 20 st 5 sekunders spurter tog hårt mot slutet kan jag säga.

Kändes lite halvsegt annars i ben och kropp idag. I början funderade jag på om Wattbiken hemma i Vinterstudion visar glädjewatt då jag tyckte det kändes ovanligt tungt vs vad displayen visade, men kom igång någorlunda efter hand. Någon som kom igång direkt från start var vår tempogigant Niclas Näslund. Nu har ju han i stort sett bara ett tempo och det är långt norr om 300 w. Instruktionen på passet var att hålla ca 90% av ftp i intervallerna. Höll man över 100% så lyste stapeln röd och det kan jag säga att det gjorde Niclas stapel hela vägen. Han var inte under 360 w många gånger förutom aktiva vilan under passet. Insane power!

3/6 av dagens Team Cellexir Cycling svettiga och nöjda efter Niclas Näslund Daniel Godman & Stefan Ljungberg. Torbjörn De Jager Björn Drakenward och undertecknad kompletterade. Vi tackar Echelon och Selby Marshall stort för ett fint pass och en grym träningsanläggning. Kör hårt!

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack Johannes! Ja den blir nog riktigt fin när den kommer😃👍

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera