onsdag 13 januari 2021

Några bra besked på Wattbiken


Det går oförskämt bra nu med träningen trots ganska låg volymbelastning och inte speciellt många högintensiva pass jag faktiskt inte ett enda zon 5 pass med intervaller än på hela vintersäsongen. kört hårt ute några varv runt Fysingen i december och en maxtjuga inne thats it i zon 4-5 men ganska bra med basträning MAF (max aerobic function) och zon 2-3 och det verkar gett en lysande formnivå. Ja på ath nivå t om vid 54, jäkligt kul. Idag körde jag 3 korta test på Wattbiken. 

Efter lite uppvärmning ett s.k Åstarnd test jag gör ibland med 6 min a 250 watt kring 60 kadens. Kollar snittpuls samt slutpuls och den har aldrig varit så låg som idag och det har aldrig känts så lätt heller. Har för mig förra lägsta nivå var 118 slag idag blev det 115 i snitt (68%)  med 118 som högt vid slut efter 6 min. Tittar man i tabeller så är det helt off the charts och finns inte ens med med den pulsnivån vid den kraften. Skön start på passet följde upp med en 20:a på jämn kraft 301 w och lika där har aldrig varit så lätt eller i närheten av så låg puls 133 snitt (ca 78%) 138 vid slut efter 20 min. Det är 4 / w / kg mitt i zon 3. Min förra lägsta nivå på Wattbike var 137 slag så nu 4 slag lägre, håller jag på att få hjärtstillestånd:-)?

Slutade med en stenhård 5 minuters intervall för att se om jag orkade hålla 400 w. Var lätt första minuterna men sen när ovanan med mjölksyra och tufft tufft jobb tog det betydligt värre men klarade till slut 410 w i 5 min 5,55 w / kg men slet hårt sista 30 sek. Pulsen visade inte riktigt hur jobbigt det var sista minuten, det tog till sista minuten innan den ökade upp mot slutnivå 160 (94%) och snitt 147 (88%). På den sista minuten var det inget hjärtstillestånd kan jag lova:-)

Kan det vara effekt av några dagar in i vit månad? Eller var det rödbetstabletterna jag tog i morse? Nja vem vet, men kul är det. Viktigast är ju känslan inte pulsslagen jag känner helt klart att jag har fått mycket svårare att nå riktigt högt i puls nu sista året tror 170 var absolut högsta förra året och inne undrar jag om jag orkar plåga mig högre än 165. Man tappar ju max puls sakta men säkert med ålder men så länge kraft kan ökas netto mer och fart ännu mer med bättre aerodynamik så blir ju ekvationen rätt nice för en silverpil som går upp i H 55 i år.

Its never too late! 
 

1 kommentar:

  1. Stort tack för ditt experimenterande med siffror hit och dit. Inspirerande att du fortfarande utvecklas, nu återstår bara en Zwiftcomeback :)

    SvaraRadera