söndag 6 oktober 2013

Från Gleneagles till Alicante

Har kommit hem nu på eftermiddagen från 3 fantastiska dagar på Gleneagles. Vilken anläggning, 3 suveräna golfbanor och ett hotell i absolut världsklass. Brittisk traditionellt med högsta stilpoäng och topnotch service från alla jag mötte av de 800 personer som finns i staffen  bl.a. 70 st greenkeepers så välskött är ett understatement.

Hade bara tre rundor i kroppen i år men på uppvärmingen hittade jag en grym bollträff och var hur taggad som helst inför första rundan. Ni som spelar golf vet ju att det här med driving range och spel på banan ofta är två helt skilda saker, tyvärr också denna dag. Ute på första rundan så var jag helt iskall. Vad trött man blir på sitt huvud, och nervsystem ibland. Hur svårt kan det va? Det är ju bara att göra som på driving rangen, eller? Tydligen inte.

Dag två spelade vi PGA banan som är värd för nästa års Ryder Cup. Då satt det plötsligt igen och jag började med en "lidnersk knäpp" i hård vind ett under par efter 4 och trots en trippel och dubbel 3 över efter 9 med 19 poäng. Men efter en öl, macka och kaffe blåste det fina spelet bort i vinden sista 9.

Igår avslutade vi med den fantastiska Kings Course invigd 1919 som de flesta håller som den finaste banan, men den har inte riktigt längden eller kapaciteten som PGA banan att ta emot Ryder Cup. Ett sagolikt vackert landskap och en massa suveräna golfhål. Spelet lite av och på. Får chans till bättring och mer golf redan på tisdag, då jag åker jag till Alicante för konferens och golf på Mar Menor med ett gäng trevliga entreprenörer och två PGA tränare. Mycket golf och mindre cykling nu alltså. Men det känns rätt skönt och säkert bara bra med en lite cykelpaus nu. Tittar just nu på upplösningen i Lombardiet runt, i regnväder, mycket vurpor är det. Vockler i lång utbrytning men blev inhämtad. Rodriguez imponerande stark och fick revansch nyss efter vm silvret och tog sin 2 raka Lombardiet runt seger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar