söndag 13 oktober 2013

Skönt att vara hemma igen och 1 pass avklarat säsong 2014

Efter 1.5 vecka vila från cykling och träning som tillbringats mestadels på golfbanor, Gleneagles Skottland och  Mar Menor Alicante med alldeles för mycket god mat och dryck så var det rätt skönt att ge sig ut på en liten uppstartstur på träningen inför 2014 års cykelsäsong idag. Har inte haft en enda vilovecka innan i år och kört nära 1300 mil inkl. 150 trainermil så den här "semestern" kom perfekt. Riktigt kul att spela golf igen och helt rätt med en lite längre vila för att ladda batterierna och få tillbaka träningslust igen. Hann med 3 rundor på Gleneagles och 3 i Spanien.
Gleneagles Hotel världsklass rakt igenom

Spelade  sammantaget rätt kasst, verkar som jag blivit en rangespelare, slår bollen kanonbra på rangen, stundtals även på banan, 

en lite vid provsving

men kan inte hålla ihop det längre än ca 9 hål innan det rasar. 
El Valle Golf spektakulärt vacker

Härliga dagar även om livsstilen med sena kvällar och dess tillbehör tar en del på krafterna.
Några nightcaps i gänget och fira Sverges seger i fredags.

Skönt poolhäng på Mar Menor efter golfen
Förhoppngsfull innan en runda
Tröst efter en annan..

Tänkte starta igång uppbyggnaden för nästa säsong nu lite försiktigt närmaste veckorna med lågintensiv träning, pendling till jobbet och sen är det snart dags att montera in racern på trainern och cx för ta över utecycklingen. Kommer nog börja köra lite lätt benstyrka med utfall och benböj också. Inte kört några vikter sedan tidigt i våras och är fortfarande lite ambivalent om man blir bättre på att cykla med det, men har ju grejerna hemma och det kan väl inte skada med lite starkare ben. Köpte också en roddmaskin i vintras som ska användas en hel del i min träningsstudio i vinter tänkte jag.

Idag var det en helt magisk dag i solen för cykling, svaga vindar klarblå himmel och runt 10 grader. Vilka färger det är ute nu! Körde en lite kortare 4 mils runda, hade gärna varit ute nån timme längre men hela familjen skulle på eftermiddagsbio Lukas Moodysons nya Vi är bäst, som dessutom min äldsta dotter Alice var med som statist en inspelningsdag, tyvärr syndes hon inte i filmen, men den var rolig ändå. Mycket igenkänning från 1982 då det utspelar sig. Cyklingen idag avslöjade verkligen vilken färskvara form och kondition är. Hade nog 10 slag högre puls givet farten än jag skulle haft för några veckor sedan. Men konstigt vore det nog annars då det inte direkt varit några hälsoresor jag varit på. Däremot var benen starka och pigga. Körde snabbt uppför Frestabacken på slutet och benen var med hur bra som helst. Dagens Strava Kände samma effekt förra året efter mina operationer när jag började cykla igen, hjärta lungor helt slut men benen pigga. Man kanske skulle vila benen lite oftare och ändå köra kondition, hur man nu gör det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar