söndag 28 december 2014

Akta er för Bikarbonat

Ja jäklar vilket lavemang det blev. Hade läst på Träningslära om att Bikarbonat faktiskt kunde vara ett av de få tillskotten som verkligen ger effekt. Man blir mer basisk av Bikarbonat och på så sätt kan det ta längre tid innan musklerna surnar och blir fulla med mjölksyra. Man orkar helt enkelt längre innan utmattning. Lät ju spännande att testa så det gjorde jag idag 20 gram bikarbonat i ett stort glas vatten en timme innan planerat intervallpass på Monarken.

Tro mig, effekt gav det men inte den jag hoppats på. Hade läst att man kunde få biverkningar, diarre' t ex men kunde aldrig tänka mig vad som väntade. Tog bara 10 minuter efter jag drukckit upp så kände jag att det började gurgla i magen, sen var det bara att springa in på toaletten. Vilken syndaflod det blev kändes som allt bara sköljdes ur. Ett par liter i raketfart. Konstigt nog mådde jag inte speciellt dåligt av det, kände mig mest bara lite komiskt dum så där. Vad håller jag på med? Drar i mig 20 gram jäsningsmedel i förhoppning om att kunna få ut någon mer procent kraft. Inte friskt någonstans, jag vet.

Efter en halvtimme till med magen nu tömd mådde jag ändå helt ok så jag kör väl ett Monarkpass ändå tänkte jag. Gjorde säsongsdebut för Sufferfestprogram och tog There is no try som är ett grymt intervallpass med stigande intervaller 1,2,3,4 och 8 minuter och sen tillbaka igen. Det ger 28 minuter på rött och tar bra på både kropp och huvud. Men musiken och TDF fimerna hjälper och peppar bra. Av lavemanget kände jag inget och fan vet om jag inte var lite starkare än vanligt:-)

Men tror ändå jag låter bli bikarbonat i fortsättningen, verkar osäkert både för mig och omgivning minst sagt. Efter bad med barnen och grym biff med bönsallad ackompanjerad av ett gott vin mår jag nu alldeles prima igen. Riktigt bra träning i julhelgen mellan all mat och familjemys hann jag med 21 lågintensiva utemil på tre dagar innan dagens intervaller. Lyckades tyvärr skicka min Iphone till de sälla jaktmarkerna med en fuktskada, hade den i fodral men för nära kroppen i kylan. Annars är lågt och högt ett tema jag tänker fortsätta med nu i träningen. Tycker det stämmer rätt bra på hela mitt liv för övrigt. Genom åren har det inte varit mycket i mitten utan ytterligheter har avlöst varandra mest
hela tiden nästan oavsett vad det gällt. Bara att acceptera thats my personality high & low.2 kommentarer:

  1. Man bör inte inta bikarbonat mer än 3 veckor i följd för att sedan göra uppehåll under en vecka.

    SvaraRadera
  2. Man ska ca 1 tsk bikarbonat ungefär en timme innan träning. Max 2 gram per dag. Högre doser än så kan leda till alkalos alltså enkelt förklarat förgiftning. 20 gram är LÅNGT högre än max dos, så tur att du inte fick några värre följder.

    SvaraRadera