fredag 19 december 2014

Ett dygn i december

Idag 06:30, är redan vaken när jag blir väckt i gästrummet av Kajsa.

04:30 vad tusan är det som knäpper i taket, omöjligt att somna, håller jag på att bli tokig? 

03.45 förbannade väckarklocka att ticka högt, jag går upp från gästsängen tar klockan lägger in den i en handduk i bastun.

03:00 Alice du kan inte sitta uppe i tv rummet du måste försöka sova även om du har ont i foten. "pappa du fattar inte jag vet inte var jag ska ta vägen, har aldrig haft så ont och kan inte ligga i sängen" jag halvskriker och går i frustration ner i källaren och lägger mig i gästrummet.

02:00 Vad är det nu då Alice? Jag vet att du stukat foten och har jätteont men du kan inte gå upp hela tiden, ligg i sängen och försök sov.

00:30 Alice 15 kommer hem storgråtandes från avslutningsmiddag med klassen. De har haft sin årliga och nu sista julkonsert i 9:an Sollentuna Musikklasseri Filadelfia kyrkan i Vasastan.

Torsdag 23:45 sms från Alice " pappa du behöver inte hämta mig från pendeln jag får skjuts av Lucy" tack jag går och lägger mig.

 23:00 sms från Alice "pappa jag har så ont i foten, kan du hämta mig vid pendeln ca halv ett"?

22:30 hemma igen med bilen. Kajsa spolar bagagemattan ren från en liter kaffe.

22:00 tillbaka vid Runan skolan. Får skjuts av ängeln till pappa och hämtar bilen med reservnyckeln. Fösta nyckeln ligger inte i bagageluckan som jag hoppats. Den är borta och jag åker hem.

21:15 tackar för en lyckad volleybollavslutning och går med Sara till bilen. Ingen nyckel i fickan. Det kan inte vara sant? Jag ska ju hämta Kajsa och Vera nu vid Häggvik efter Alice julkonsert. Letar bredvid bilen och tillbaka till gympasalen, finns ingenstans. Kajsa ringer och frågar om jag är på gång? Det går inte, jag har tappat bilnyckeln, ni får gå hem. En annan pappa blir räddande ängel och skjutsar hem Sara och mig för att hämta extranyckel. Tack!

19:25 framme vi Runan gympasal i Viby öppnar bakluckan full med termosar, kaffe, te och kakor. En termos har läckt ut en hel liter hett kaffe i bagageluckan. 

18:45 cyklat hem från en bolagsstämma, snabb dusch plocka ihop grejer för avfärd till Saras volleybollavslutning där jag ska vara hjälptränare och fixa all fika på avslutningen. Kajsa har förberett alla termosar och fika.

Fredag 08:00 sätter mig på cykeln in till stan efter en timmmes sömn, mot alla odds skönt milt väder och fin cykling.

11:30 årliga julbordet med firman på Gondolen hos Erik Lallerstedt. Låter bli snapsen i år. Det gör inte merparten av kollegorna. Mumman däremot är bra men inte lika god som min egen. Lite för mycket fruktsoda och saknas en del gin. Tar 6 sorters sill och lax men låter bli köttet, äter desto mer av efterrätterna.

17:00 mumman har gått ur och jag cyklar hem med bra fart, lägger mig ute i badet med en Heineken och tänker fy fan vilket dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar