onsdag 25 februari 2015

Mc Donalds & Skidlandslagen -Jag är skeptisk


Såna här billboards möts man av på stan nu. Jag tycker det är synd att svensk idrotts topplag och största förebilder säljer ut sig till företag som förstör folkhälsan så mycket som Mc Donalds. Klart jag fattar det kommersiella spelets regler. Men när Coca Cola köper varenda OS och VM i Fotboll blir man lite trött. Den lagom ointresserade svensken (läs de allra flesta) kan ju rimligen förledas att tro att de där burgarna kan väl inte vara så dåliga, eller?

Läs följande länk om hur den sista Mc Donalds burgaren med pommes som tillverkades 2009 innan de i Finanskrisens spår fick lägga ner på Island. Enda stället i världen de fått lägga ned? Heja Island. Finanskrisen hade något gott med sig i alla fall. Burgaren köptes av en kille som inte tänkte äta den utan spara och se vad som hände? Han förvarade den hemma och blev "lite förvånad" när inget verkade hända med vare sig burgaren eller pommes, ingen förruttnelse, mögel eller nedbrytning. Hur är det möjligt? Vad har de hällt i för något? Han skänkte sen bort den till en hotellbar och där står den idag under en glaskupa 6 år senare och ser ut som den gjorde när den såldes 2009. Det finns en webcam att titta live för dig som har några år över. Risk att det blir lite långtråkigt innan något händer.

Är det sån här mat ni vill ha på pyjamaserna och göra reklam för Hellner och ni andra i skidlandslagen? För inte vill ni väl äta den i alla fall?


1 kommentar:

  1. Do you prefer Coca-Cola or Pepsi?
    ANSWER THE POLL and you could win a prepaid VISA gift card!

    SvaraRadera