fredag 27 februari 2015

Varför kan inte folk bara vara lite sköna?

Sitter på bussen till stan. Tar inte cykeln idag då Kajsa och jag ska gå på Ägd med Lindström & Schyffert ikväll på Waterfront. Ser fram mot det. Har gillat Lindström & Schyffert sedan Hassan tiden och tidigt 90 tal. Sköna killar.

Motsatsen till sköna läser jag om i dagens Metro. Miljonvinnare på Triss som inte lyckas skapa någon glädje av sina vinster och njuta av sin nyvunna ekonomiska frihet. Jag mår dåligt och blir beklämd av sånt här. Varför är så många av våra medmänniskor så osköna och obegåvade att leva ett bra liv?

Nej minsann det ska levas och gnetas som det gjorde innan. Jörgen Wallmark 46 Från Kiruna "En snöskoter som många har häruppe har vi aldrig haft råd med. Men vi har inte köpt någon nu heller. Det går lika bra med skidor". Kom igen Jörgen! Klart du ska ha en skoter du vann 5 miljoner gå och köp en och var lite skön säger jag. Han fortsätter "Vi har haft en tuff uppväxt båda två. Nu har man en buffert om något händer (vad tror du ska hända?) och så har vi ju tre barn även om vi aldrig skulle ge dem för mycket". Ridå.

En annan familj bråkade om vem som köpt lotten som gav 10 tkr i månaden i 25 år var det dottern eller mamman? Tingsrätten avgjorde till dotterns fördel och sen dess är familjen splittrad. Hyggligt antiklimax. 

Läste någon annanstans en undersökning som visade att en förkrossande majoritet av storvinnare på spel och lotto upplevde livet som svårare och sämre efter vinsten. Kom igen medmänniskor skärp till er och var lite sköna istället. Njut av livet. Kan ni inte köpa lycka för pengarna ge bort dem och njut av att ge andra lycka. Sitt inte och tyck synd om er.

Påminner om mamman till en kompis som vann en ny bil för 200 000 på bingolotto för många år sen. Tanten som också bodde i Norrland.. beklagade sig efter några veckor för sin son och sa "Vi skulle aldrig vunnit den där förbaskade bilen. Nu blir vi ju inte av med vår gamla skruttbil det är ingen som vill köpa den".

Eller analysen kanske är enkel? Kategorin människor som vinner mycket pengar är de som köper mycket lotter. Känner du mycket sköna människor som köper mycket lotter?

Min egen mamma snart 77 och i sina bästa år är dock både skön och Trissvinnare. Hon skrapade fram en miljon i bilen för ca 10 år sen efter att slitit ett helt yrkesliv, frånskild med knapp ekonomi hela livet så har hon nu i 10 år rest frekvent jorden runt och upplevt världen och njutit av vinsten. Way to go morsan!

Nu är bussen framme på Sergels torg. Ha en SKÖN dag!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar