torsdag 14 maj 2015

Monark går bra men försäkring var det värre med

Ute på landet nu för ett par lugna sköna dagar med familj och släkt. God mat och mycket sport, hockey ikväll mot ryssarna och så förstås Girot. Vilken inledning det varit på Girot, stenhård. Kan bli en häftig kamp mellan Contador, Porte och Aru som alla såg starka ut igår och spurtade för livet om 4 bonussekunder igår. Såg på Cycling News att det varit mycket snack och även misstankar om elmotorer i cyklarna i år. Späddes på ytterligare när Cippolini kommenterade Contadors cykelbyte inför gårdagens slutklättring. Märklig debatt, känns ju helt absurt om det skulle existera "hjälpmotorer" i en cykel på Girot. Lite som ryssen i värja OS 76 eller när det var som hade ett eget elsystem inbyggt i värjan och kunde simulera träffar. Men som Gunde brukar säga "ingenting är omöjligt".
Torsdagshäng på landet framför girot

Riktigt skönt nu att läkningen går åt rätt håll. Var på läkarbesök i tisdags och doktorn sa att det såg bra ut och att smärtorna i högersidan beror på att jag har en spricka i ett eller fler revben. Smärta som gradvis ökar efter första en två veckorna och kan sitta i rätt många veckor. Men det känns som peaken ändå varit och att både nyckelben och högersida blir stabilt bättre.

Har nu tränat Monark måndag onsdag samt idag och det är superskönt att kunna trampa igång så smått igen. Känslan i kroppen efter ett bra träningspass igen efter de här mardrömsveckorna var magisk. 

Idag ett intervallpass 3x8 och givet förutsättningarna kändes det bra på ca 85-90% idag efter 2 lugna pass innan det. Pigga ben men naturligt, hårt ansträngd och effektsvag motor. Effekt idag ca 320, 310 samt 300 w på sista 8 minutaren. Har dialog med en kunnig idrottsläkare som säger att jag nu har en "omvänd" bloddopingeffekt i och med den stora blödningen och skador på revben och jag får räkna med ca 10-15% sämre prestanda nu ett tag innan full läkning.  Man får se det positivt nu har jag en bra chans att kunna förbättra mig tydligt igen. Det var ett tag sen jag kände så.

Tävlingplaner bordlagda men har inte släppt Siljan Runt den 6 juni än. Är anmäld och tanken är att en hel del ur Team Conti ska försöka sätta rekordtid. Kan nog bli övermäktigt och hinna bli i tillräcklig form för det men kanske kan hänga med en stund om recoveryn och träningen går bra.

Slutligen ett chockbesked från mitt försäkrinsbolag Gjensidige igår i brevlådan. Har skickat in 2 brev och en lunta med kvitton sjukjournaler och annat. Under dagen ringde en skadereglerare och hörde sig för lite om pedaler och andra grejer kring ersättning. Allt lät fine och jag väntade mig en hygglig peng tillbaka sammantaget utlägg och dagsersättning för sjukhusvård osv

Fick en smärre chock när brevet talade om att försäkringen inte gäller för att jag var med i ett tävlingslopp. Vilken rysare, tänk om de kommer kräva tillbaka sjukhuskostnader en hel vecka 4 dar extra hotell samt hemresa nu som SOS Scandinavia betalt. Kan ju bli hur mycket som helst. 

Har idag kollat med Mallorca 312 om jag omfattas av någon försäkring via dem. Fått ett initalt svar om att de har en försäkring och ska utreda status. Ja det är en jäkla soppa. Får hoppas att det löser sig på något sätt. Klassiskt med försäkringsbolag. Om det någon gång händer något så gäller den inte😣

5 kommentarer:

 1. Gäller inte försäkringen som du har genom licensen?
  /Robban

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte det kan vara lite "ingenmansland" om det vill sig illa. Definitionen är nog motionslopp och hoppas få försäkringsbolaget att ändra sig när de öppnar på måndag. Annars så är första kontakten med Mallorca 312 att de också har en försäkring. De kollar nu på mitt ärende. Hoppas det ska lösa sig på något sätt. I alla fall för sjukhuskostnaderna som jag gissar är "sjukt" dyra:-)

   Radera
 2. Fan va segt, ibland funderar man ju lite granna varför man pröjsar dyra pengar för försäkringar när dom ändå inte gäller när det sedan gäller. Segt. Hoppas att det löser sig. Skönt att läsa att du är på gång igen iallafall.

  SvaraRadera
 3. Kör stenhårt med ditt försäkringsbolag att det var ett motionslopp och inte en tävling du deltog i. Jag fick samma respons från If förra året när jag kraschade på Vättern Runt och krävde ersättning för förstörda saker. Vid första kontakten sa dom också att försäkringen inte gäller för att det var "cykeltävling". Jag fick då förklara att Vättern Runt inte är en tävling osv osv och till sist ändrade dom sig och gav mig ersättning för allt jag krävde.

  SvaraRadera
 4. Tack Swyzak och Selast. Ja taktiken får bli att övertyga bolaget om att försäkringen visst gäller i och med motiosnslopp. Jag menar kunden har väl alltid rätt,..

  SvaraRadera