torsdag 1 oktober 2015

Hem i morgon med 109 i HB

Känns skönt. Efter en dryg vecka på sjukhus och vårdhem får jag åka hem i morgon. Klarar av examensprov som att ta sig själv i och ur säng och klä på sig. Gå i trappor är tuffare men hoppas det lättar om någon dag. Kryckor som gäller en tid framöver, nu får jag bara markeringsbelasta högerbenet men om om vecka kan jag belasta i stort sett fullt säger de. Eller åtminstone tills smärtan säger stopp.

På tal om smärta. Slutade med morfin i går morse och det känns så SKÖNT. Morfin är ett jävla rävgift för att tala ren svenska. Bra smärtlindring förvisso men till priset av att man känner sig dizzy, seg, låg och mår allmänt dåligt. De flesta här på vårdhemmet verkar tycka samma sak. Man blir som en halvzombie. Underbetyg till läkemedelstillverkarna, det måste väl ändå gå att producera något starkt smärlindrande som man samtidigt mår bra av. Blir pigg och glad istället för morfin precis tvärtom? Hur svårt ska det va? Det är tufft nog ändå för patienter med stora smärtor. 

Nu får det räcka med Alvedon och Naproxen (voltarenliknande) för mig och det verkar funka hyggligt. I alla fall idag.
Efter morgonens rehabövningar idag hittade jag en hitech armcykel i träningsrummet. Provade 10 minuter sittande i en stol framför. Skönt att röra sig lite. Slående hur stor sklilnad det är på ben och armar i cykeleffektivitet. Tog inte i jättehårt, men hade inte gissat på en snitteffekt om 33 w och max på 66 w tyckte ändå jag vevade på hyggligt några varv. Det är ju ca 10 ggr lägre effekt än jag har bra tränad med benen, extrem skillnad.

Skillnad var det också på mitt HB, blodvärde som de tog idag för att se hur jag återhämtar mig. Hade mycket låga 109 m a o mycket låg andel och antal röda blodkroppar och tecken på blodbrist. Inget man vinner cykeltävlingar på om man säger så..Fullt normalt dock i min situation en vecka efter så stor skada, operation och blödning säger sköterskan. Normalt Blodvärde Wikipedia  för män är ca 130-170 och lite lägre för kvinnor. Värden över 170 pekar mot manipulation och doping. I dokumentären om skidåkare för några år sen i Uppdrag  Granskning har jag för mig att Vladimir Smirnov hade extrema värden > 190. Vad Muhlegg hade när han knäckte Elofssons karriär och tokdopad först vann och sen blev diskad på 3 milen i Salt Lake City 2002 törs man ju inte tänka på. Han stakade och sprang som en Duracellkanin och ska nog vara glad att han inte dog i en blodpropp av blod tjockt som sirap av all EPO och och annat skit han proppat sig full med.

De tog HB innan operationen på olycksdagen för en vecka sen också. Har för mig att det var 138 om jag kommer ihåg rätt i drogdimman. Någon dag senare på sjukhuset var det 128 och nu alltså bara 109. Men nu kommer det nog vända uppåt snart i bra takt hoppas jag. Mitt allmäntillstånd är i alla fall klart på bättringsvägen, och fysiken kommer sakta sakta dag för dag, just keep on fighting.
3 kommentarer:

  1. Kämpa på du är stark. Sablans otur du hade.

    SvaraRadera
  2. Du fixar det här, du är tillbaka starkare än någonsin nästa år!

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket för stödet. Ja nu är den värsta veckan gjord och med hemgång idag känns läget ljusare. Trevlig helg!

    SvaraRadera