fredag 9 oktober 2015

Recovery i solen med Abu Dhabi Tour

Sitter  i vilstol på altan och njuter av solen. Kollar på Abu Dhabi tour på paddan som går för första gången. Kanske inte så konstigt att de inte kommit på den ide'n tidigare. Jag menar att köra cykeletapplopp i 40 gradig ökenvärme kan ju inte vara någon superhöjdare. Men money talks och nu vill det mäktiga Abu Dhabi Emiratet ha dit Pro Tour cyklisterna och då blir det så. Kul att de gillar cykel i alla fall shejkerna.


Fascinerande byggen de gör de nere. Varit där två år och sett F1 finalen på häftiga Yas Island som är en konstgjord ö och ett helt absurt bygge med F1 banan, värstinghotell, nöjespark mm. F1 live är något speciellt med den extrema ljudkulissen och farten i bilarna. Sen när huvudsponsorn Etihad drog över arenan med sitt största Jumbo Jet på 100 meters höjd då blev det ståpäls som Gunde brukar säga. De skall avsluta på söndag inne på F1 banan Marina Race Circuit. Måste man ju försöka se.

De cyklar inte så fort i värmen typ 35 igår och 38.5 idag. Bara att cykla över huvud taget i den värmen 4-5 timmar måste ju vara extremt tufft. Minns att det var svettigt värre bara att promenera korta sträckor mellan banan till skuggan och loungerna i Paddock Club. 

Nu spurtade Elia Viviani precis ner Sagan i en snygg spurt. Men Sagan såg inte allför ledsen ut i sin vita världsmästardress.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar