måndag 1 februari 2016

When enough is enough..


Nu får det räcka tyckte Steve Abraham. 4317 timmar cykling på lite drygt ett år och drygt 10 000 mil räckte inte för rekordet på ett år som sedan 1939 hölls av Tommy Goodwin på 75 000 miles vilket blir drygt 12 000 mil. Steve beräknar att han tappade ca 10 000 miles på det benbrott han råkade ut för när han blev påkörd och bröt ankeln. Han tvingades till hela 17 dagars vila..

Han beslöt sig efter benbrottet att börja om rekordförsöket och hade planerat att cykla till augusti i år för att kunna slå det. Vilket då skulle inneburit drygt en Vätternrunda om dagen i 1.5 år. Men nu fick det räcka, häromdagen stannade han. Lite som Forrest Gump när han sprungit genom hela USA och tyckte det räckte.

Som om inte eländet räckte för stackars Steve så slogs rekordet nu precis parallellt av jänkaren Kurt Searvogel 53 som klämde in 76 000 miles januari - januari. Det blir lite drygt 32 mil om dagen eller ca 390 Vätternrundor på ett år. Frågor på det?

Ja herregud, det finns alltid en ny nivå av galenskap i någon människa någonstans, och hur galet det än är tänk vad en motiverad människa är kapabel till.1 kommentar:

  1. Underbart! Både att påbörja ett sådant extremt rekord, liksom att helt sonika lägga ned :)

    SvaraRadera