söndag 22 januari 2017

Bra fart på återhämtningen

Så skönt att vara igång igen så snabbt efter höftoperationen förra onsdagen. Blir bättre och bättre varje dag och går redan klart bättre än innan operationen. Om några dagar när operationssåret inte känns så är jag i stort sett helt återställd i höften förutom de 2-3 månader det tar att bygga nu benväv i skruvhålen där inlägget satt i höft och lårben. Bräckligt i lårbenet nu några månader pga stort hålrum så ingen klungcykling och minimalt med utecykling nu närmaste månaderna för att inte riskera någon olycka eller yttre smäll på höften.
Inomhusträning Monark, roddmaskin och styrketräning känner jag dock redan från och med nu att jag kan göra utan begränsningar, och ännu skönare helt utan någon värk. Kan fortfarande knappt fatta att jag kan ställa mig upp och gå utan värk. Att kunna stå på ett ben när jag tar på byxor eller skor. Helt underbart att känna sig hel igen för första gången på 15 månader.

Bra träning igår lätt styrka, lite roddmaskin och en timme Monark följdes upp med liknande idag. Körde ett gäng 4:or progressivt ökande idag och sen tillbaka i Vinterstudion till skidstafetten.


270 w, 315, 360, 315, 290 och sista 300 w stående. Känns oförskämt bra i kroppen redan. 360 w x 4 min tog däremot väldigt hårt och var uppe på 167 slag 97% av max sista sekunderna, men snabb återhämtning och en lätt känsla i kroppen utan någon känning i höften.

Den lätta känslan kanske också kan ha något att göra med att jag är två veckor in i min vita start på året och har dessutom ätit bra mat. Saknaden av ett gott glas vin till maten har kompenserats väl av en piggare känsla överlag. Men om några veckor till vill jag nog ha ett glas vin till maten gissar jag?

Nu dags för ett pass Yoga. Vi hörs!


2 kommentarer:

  1. Vad roligt att det känns så mycket bättre. Måste vara fantastiskt att få tillbaka rörlighet och funktioner som saknades, och dessutom att träningen redan är i gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Tomas! Ja verkligen suveränt på alla sätt.

      Radera