lördag 4 augusti 2018

Imorgon NM Linjelopp

Eller Fellestart som de säger här i Ås några mil söder om Oslo. Jag och framförallt min roommate och klubbkamrat i CRT Stefan Kuhl har haft en grym dag här i solen. Jag som supporter till Stefan när han oerhört imponerande tog silver i H 55 endast 5 s från guldet med en riktig kanontid. Hade det på känn efter hans grymma körning i tisdags som jag skrev om sist. Lite nesligt förstås så nära guld men samtidigt bara 3 s från brons så tighta marginaler. "5 s till guld hur tänkte du där Stefan sa jag. Varför ville du inte vinna"? Skämt åsido för jäkla kul att se Stefan så stark idag. Banan vädret och miljön idag var to die for. Ångrade mig hårt där några timmar när man blev som mest sugen att jag valde att stå över tempot. Men planen var att komma toppad till morgondagens linje. Hoppas få ut allt då istället och vädret ser bra ut om än lite mer blåsigt imorgon också. 

Jag Stefan, dagens guldmedaljör i H 50 Roger Claesson och Eric Egelstig cyklade linjebanan på 37 km (3 varv imorgon start kl 13.15 53 startande i H 50) ett lugnt varv på eftermiddagen. Vilken magisk cykelpropagande. Otroligt vacker miljö, väldigt fina böljande vägar hela tiden lite upp eller ned och mjuka fina svängar. Bland det roligaste jag cyklat samtidigt som den lär bli väldigt utslagsgivande med några rejält tyngre partier. Hsr mycket svårt att se en större klunga kunna hålla ihop imorgon. Känns klart bra och tror på framgång imorgon. 

Roger & Stefan rätt nöjda med guld & silver

Stefan innan loppet

Här snackar vi stenhård norrman. Ende deltagare i 3 mils tempoloppet i +80 klassen som cyklade loppet snabbare än någon i 75 års klassen. Its never too late!


Det enda störningsmomentet är nålning av tävlingströjan som är ett komplett elände att få till bra utan en massa vindinsläpp och samtidigt komma in i. Snälla någon fiffig uppfinnare lös problemet. Kännns som 1982 att hålla på med säkerhetsnålar. Efter tre försök gav jag upp eller snarare fick rejält underkänt av Stefan. Flytta på dig jag hade 5:a i syslöjd sa Stefan och tog över. Men t om en man av så många talanger som Stefan fick göra om ett par gånger innan han blev helt nöjd som den perfektionist han är. Nålat för guld sa han till slut! The devil is in the details!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar