torsdag 5 september 2019

Gäckande sekunder för SUB 25 runt Fysingen

19 km varvet runt Fysingen (Upplands Väsby Rosersberg Almungevägen tillbaka till Vikskolan Väsby har blivit mitt benchmark på tempoträning både med TT cykel och racer senaste åren. En bra ganska omväxlande bana oftast med begränsad trafik.


Enligt Strava har jag kört segmentet 70 gånger säkert några till och 25 gånger bara i år så jag kan varvet ganska bra vid det här laget. Det snabbaste jag kört det med racer är 42.5 kmh och med Tempo 24.42 fast det räknas inte för det var partempo med Niclas Näslund. Solotempo har jag haft svårt att komma ner mot 25 minuter men bättrade mig rejält för några veckor sedan med fina 25.01 och 45.3 fart den 12 augusti. Redan veckan efter den 19 stärkt av silvret på tempo VSM den 17 testade jag igen med nästan på sekunden samma resultat 25.03. Det blev då ett klart och tydligt mål jag vill under 25 innan säsongen är slut.

Igår var det dags igen, kanske väl tight efter VM i Polen och med förkylning fortfarande i kroppen men kände mig ändå rätt bra i benen efter hempendlingen igår så jag bytte cykel och styrde min Speed Concept bort vanliga vägen över Fresta. Började fort och det kändes bra, nästan alltid medvind bort mot Rosersberg strulade i rondellen vid motorvägspåfarten innan macken och fick sakta in lite väl mycket vilket gjorde mig lite extra het uppför backen sen hög fart in i nästa rondell och där höll det på att bli en riktig katastrof trampade i hög fart genom rondellen och lutar lite för mycket så vänster trampa slår i och jag får ett kast. Lyckas precis styra undan den stora trottoarkanten i sista stund i 45 kmh men det var verkligen med hjärtat i halsgropen. Note to self! Inte trampa i hög fart genom kurva, puh. Hann bara precis lugna mig, inte hämta andan för pulsen var HÖG nu (hade ingen mätare men höll maxfart) då smäller det till igen och min nya Elite aeroflaska flyger ur stället precis efter svängen vid Kyrkan innan man kör över E 4:an. Vad tusan hände? Måste kört på en stor sten, överla med mig själv om jag skulle hämta den dyra flaskan inkl ställ jag precis köpt? Nej för bra tid på g jag åker hit sen istället och hoppas den ligger kvar. Svänger in på Skånelavägen och bort mot Almungevägen på den böljande lite kurviga vägen. Nu är det slut på medvind och kant motvind tar vid men när jag når Almungevägen med ca 6-7 km kvar har fortfarande 46.5 snitt. Idag då nu SKA jag under 25. Motvinden är hård nu. Jag håller ändå hygglig fart och snittkraften tappar inte, fortfarande över 340 w. Men bra jäkla sliten börjar jag bli, positivt tänkande nu vet hur tuff sista biten är. Når allén och det går nu lite nerför innan den hemska sista kilometern först upp sen lite ned och sen sista 500 meter när man tror man är klar efter Vikskolan när det ADRIG tar slut. Men idag har jag gott om tid kvar nu måste det gå. Försöker spurta men kan inte, sekunderna bara springer iväg och det känns som jag står still i rak motvind sista 200 meter. Ser klockan gå över 25 minuter men vart tog segmentet slut? Utpumpad ramlar jag i gräset efteråt helt färdig. Slår av Garmin och trycker save. Strava laddas upp 25.03 igen. Det var väl ändå själva fan att det kan bli så på sekunden 3 gånger i rad.
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1qPCDJ_0RpuS5iE9zgY6pPFTEA54LsEwChttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1Zmnr5AOcrltazQuONDqnqh-C5EyGXLqs
Ja ja när andan är hämtad är jag ändå ganska nöjd. Kraftbästa för varvet med fina 344 w. Kampen går vidare nästa gång då...Samlar ihop min trasa till kropp och cyklar ca milen tillbaka till Kyrkan (naturligtvis längst bort på varvet) för att leta efter flaskan. Den ligger som tur där i vägkanten och jag cyklar sakta hem. För lite att dricka dock och kände en lätt obehaglig förnimmelse sista 3 km som det kan kännas innan jag får frossa efter ett cykelpass. Det brukar hända några gånger per år och det bara kommer ca 30 minuter efter passet hemma innan man hunnit bada eller duscha. Kroppen bara börjar skaka i hemsk frossa och det tar ofta mer eller mindre hela kvällen och natten att få ordning på helt med näring dricka och varma kläder. 

Nu ska jag fortsätta att jobba med tempopositionen och få lite bra input i ämnet. Återkommer nog inom kort med rapport om det. SUB 25 I´ll be back!

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1iXGzQuwE7WXKTHQckaAlN5A5iogAXqDuInga kommentarer:

Skicka en kommentar