måndag 30 september 2019

Sista racet för året CK UNI Lagtempo 64 km

Igår var det sista racet för året norr om Uppsala med CK UNI:s nu smått traditionella lagtempo 4 manna (tid tas på tredje man) 64 km. Det var tredje upplagan och samlade runt 20 lag i år. Jag har kört dem nu tre år i rad och det börjar bli en speciell känsla när man kommer in mot mål sista lång rakan när man vet att en sista hård push nu sedan är en hård säsong över. Jäkla skön känsla och målbild. Igår skulle vi kört med vår starkaste uppställning i Cellexir Cycling men det blev 10 små n.. pojkar en efter en som ställde in och så var det bara jag kvar, tunnisar till lagkamrater, de håller inte september ut:-) Jag var ändå sugen på att cykla och vädret såg bra ut, visserligen helmulet och bara ca 10 grader men nära helt vindstilla vilket enligt UNI är likt dess namn UNIkt för Uppsalaslätten där det annars alltid blåser. Jag fick glädjande en plats i ett av Team Utan Gränsers 2 lag som fått ett avhopp. Tyvärr blev det ett förhinder till så vi blev tre i vårt lag men det gjorde inget. Den absoluta högfartsambitionen var lagd lite åt sidan och jag såg fram mot ett kul träningspass bland och med en massa starka trevliga cyklister.

På startlinjen med Oskar Ågren och Niklas Sandström

Oskar och Niklas trodde att ett ca 42 tempo var rimligt vilket lät bra. Jag skulle säkert hinna bli lite skönt trött idag också. Hade på känn att formen skulle vara bra och det kändes lätt första milen då vi gick runt i ganska bra fart utan att öppna alltför hårt. Jag ökade lite gradvis förningarna och tog lite längre första varvet som gick med 42.3 fart. Vi fortsatte varv 2 med på pricken samma fart. Under andra varvet tog jag längre och längre förningar och 3 varvet tog jag själv i spets hela varvet, hade ett bra flow och kunde höja till 42.8 fart under sista varvet med den sköna mentala känslan att nu är en lyckad säsong snart i mål.


Vi tackade varandra för gott jobb och en fin kämpainsats. Alla var nöjda och Niklas sa att han slagit wattrekord på rulle:-). Trevlig fika efteråt och de flesta verkade väldigt nöjda och snabba. Det var snabba tider igår och vädret lämpade sig för lagtempo då den svaga vinden gjorde att man fick gott skydd på rulle. Vi kom in på 7 plats. Det skiljde bara 10 sekunder i mål mellan snabbaste SCK mot Uppsala med grymma 46.1 i snittfart på 4 man. Riktigt starkt!


Snabbast för dagen SCK
https://drive.google.com/uc?export=view&id=15Xop8p2vl2a0DaPvrBKoR7TkNmJvn-Y4
Nöjda med dagsverket efteråt
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1OSneSQGfJw1_cNHtILn6tO3vMu2nXIiN
Garmin data
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1Lo0O50Oc33M_tqVqlM6c4Wu3i5hcE65s

Sen hem och titta på sista timmarna på cykel VM och herrarnas linje. Dra åt he... vilket misärväder Yorkshire bjöd på, det vräkte ner hela långa loppet och det var nog en begränsad tröst för cyklisterna att loppet var kortat till "bara" dryga 26 mil. Ingen lek att vara proffscyklist ibland. Mer än halva fältet bröt i regnet och kylan, men de som fullföljde vilka hjältar och störst av dem alla dansken Mads Pedersen vilket otroligt bragdlopp han gör. Går ifatt Kueng och Craddock med över 4 mil kvar. När Craddock släpp gör ju Kueng & Pedersen en makalös sista timme och håller undan lite med hjälp av Trentin, Moscon och Van Der Poel som anslöt precis innan det gick ihop igen. När de drygade ut avståndet så sattes nog de flesta betten på VDP som storfavorit och vi var nog många som tappade hakan när han totalt tog slut med 10 km kvar. Där ser man hur hårt ett sånt här lopp är och vad som händer när cyklisterna kommer utanför sin zon av "know how" erfarenhet och vana. VDP storfavorit och satt helt rätt men bränslet räckte "bara" 25 mil. Sett ur det ljuset så är ju Pedersens sista timme helt outstanding och att slå superspurtaren Trentin (som i o f s var tom och fick sätta sig ned direkt) är ju bara för underbart både för honom och Danmark som nu tog sitt första guld i VM och Valgren 6 Fuglsang 12 igår. De har ett helt otroligt landslag nu och SÅ roligt att se igår. Ett helt fantastiskt lopp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar