tisdag 2 juni 2020

Virtuell vindtunnel, singelklinga fram och sänkning av cockpit = Speed Concept?

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1cv54jeT1U1bs3rMBkAE0y6X5j2xt9DfEhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1LJe0oHyfd2WF32MlTHwYY0xeK-tB3yJZ

Bytte spacer igår på min Trek Speed Concept från den högsta till den lägsta, ett jäkla pill för en teknisk analfabet men med lite hjälp av svärson tog det inte mer än 40 min.. Blev ca 3 cm lägre stack nu blir väldigt spännande att prova en tur imorgon och se om det är just ett Speed Concept som min fina trotjänare till Trek heter? Eller om jag bara ökar gapet av luft in mot kroppen med det bytet. Känslan är ändå att jag borde kunna komma ner lite lägre med kroppen. Har också fått svaret från det vindtunnelstest via en 3 d body scan som Peter Hugod gjorde med mig för ett tag sedan och filmade när jag satt still på cykeln i en tänkt befintlig raceposition. Fått resultaten nu och min uppskattade CDA är 0.216 vilket stämmer ganska bra i aktuell fart / kraft jag har just nu ute vs den tabell du kan se nedan. Målet i första läget är att komma ned mot 0.2 nu. Att stänga gapet in mot kroppen bättre. I TT cykling är ju som bekant luftmotstånd högst centralt i jakten på fart. Coolt med virtuell vindtunnelsimulering och när jag ändå håller på att nörda ner mig så tyckte jag det var lika bra att satsa på singelklinga fram och ta bort framväxeln. Beställde idag en 56 tänders singelframklinga från Drag 2 zero genom att ta bort framväxeln så ger ytterligare någon liten ynka watt och 56 tänder är ju bra att ha då befintlig 55/11 känns lite på gränsen i medvind utför ibland.

Ja sen ska man orka trampa
också förstås..3 kommentarer:

 1. Singelklingan låter kul. Ge den gärna ett betyg sen, självklart med en Wattanalys:)

  SvaraRadera
 2. Intressant!

  Vore intressant om du ville utveckla vad du jobbar med för rörlighetsövningar för att stödja din TT position. Lite bilder på det vore intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Per! Ursäkta sent svar men inga speciella övningar utan jag jag försöker stretcha rygg / hamstrings höfter försöka kunna böja rygg mer framåt så jag bekvämare kan ligga lägre. Sedan nacke så man blir starkare rörligare att kunna titta upp utan att ha huvudet upp typ. Kör hårt!

   Radera