söndag 13 februari 2022

Bästa vinterformen 11 mil med PB & 8.1 liter lungvolym av Stefan Ljungberg

Det går nästan läskigt bra nu med träningen. Något har helt klart hänt i kroppen. Det går snabbare till lägre ansträngning än någonsin tidigare på vintercykling och det är fantastiskt kul att få uppleva efter 55. Idag 11 mil med CX och dubbdäck i stenhård vind, klart längsta på hela vintern. Medvind sida med upp mot Knivsta sen en kaffe på macken där efter knappa 5 mil för att fortsätta österut mot Långhundra genom rondellen till macken sen höger in mot Skepptuna, där var det roliga slut och gruvlig motvind tog vid men hade sån jäkla go och lätt känsla i kroppen idag att det rullade på hemåt över Markim varvet sen Lindholmen Vallentuna Väsby Fresta och hem. Mer eller mindre väldigt hård vind hela vägen 25 kmh i vind emligt Strava efter rundan.

Körde lättare ut i zon 2 i medvinden och upp mot 135-140 i puls zon 3 på hemvägen, men utan tillstymmelse till svacka. Landade i ett snitt av 131 puls och det gav ändå pb fart dubbdäck 3 h 23 min 32.8 kmh över 11 mil. Nästan nypa sig i armen känsla av tacksamhet.Stravas formkurva pekar brant uppåt

Igår kväll var min teammate i Cellexir Cycling Stefan Hulken Ljungberg hemma hos oss en stund och vi bytte lite grejer. Jag bad honom testa min nya Airofit andningsmojäng. Hade ju på känn att han skulle ”spränga” maskinen och vad sägs om 8.1 liter lungvolym. Insane är vad han är fysmonstret! Själv är jag nog lite bättre på att cykla än att blåsa i den där. Men träning kanske ger resultat så småningom har ökat lite från bedrövliga nivåer till i alla fall 4.9 liter igår. 

Kör hårt! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar