torsdag 11 april 2013

Färdigtränat inför Östgötaloppet

Nu blir det ett par dagars vila inför säsongsdebut på söndag med Östgötaloppet. Har tränat rätt bra nu i flera månader men inte släppt upp kroppen någon längre tid med vila. Hoppas ben och kropp sprätter till av det på söndag. Pendlade som vanligt till jobbet 34 km t o r sen byte till racer och ett minitest 27 km i rätt kuperat från Väsjöbacken Sollentuna till Täby Kyrkby och tillbaka två varv. Körde i stort sett på max med snittpuls 152, snittfart 36 hade hoppats lite fortare körde 35 med cx häromdagen samma sträcka, men idag kändes det stundtals bra tungt speciellt delarna med kall motvind, trots racer. Hoppas och tror kylan gör en del på farten tycker jag borde kunna vara lite snabbare nu efter all träning. Men det kanske kommer med värmen så småningom..

Det ska bli riktigt kul att tävla igen, älskar att tävla. Nu har jag ju minst sagt oddsen emot mig. Äldst i fältet och började cykla för 3 år sen. Men ambitionen med att ställa upp i elitklass är att få lite mer snabb och hårdhet än vad veteranklass ger. Målet med söndag blir att försöka hänga med huvudklungan så länge som möjligt, gömma sig från vind o åka så snålt som möjligt. En taktik som är så långt från min naturliga instinkt att gå på hårt. Men här har jag nog dessvärre inget annat val. Hur som helst ska bli jäkligt kul att få en värdemätare som förhoppningsvis ger träningsmotivation framåt.

Fick precis ett höjdarmail från Leo Ranta vår kapten i Team Conti och Vätternsatsningen under 7 timmar. Maxim har skickat så mycket energi till laget att Al Pacinos kokainhög på skrivbordet i Scarface skulle se ut som en fingerborg i jämförelse. Det räcker för att vara speedad hela säsongen. stort tack Maxim och Leo!

Nu lite avslappning med golfens årliga höjdpunkt The Masters. Blir det Tiger i år till slut efter 5 års majortorka? Bra chans för det gissar jag. Ni har väl sett den moraliskt mycket tveksamma annonskampanjen Nike kör nu med Tiger. "Winning takes care of everything" hur tänkte den copywritern? Eller så var det precis det dom gjorde, det blir ju en del snack om det. Kanske inte är så dumma ändå. Lite kul när reklamstrategierna blir så sofistikerade att "det här kan vi ju inte skriva folk kommer tycka både vi och Tiger är idioter och superdryga" "Jo vi gör det ändå och tar det hela varvet runt, blir ett jäkla liv och snack. At the end of the day thats what really matters.  To be seen"1 kommentar:

  1. Coolt att du ställer upp i elit, våga köra smart: kör när du verkligen känner att det ger nåt o nåt står på spel, o våga stå tillbaka när de inte känns helt rätt. Tänk att ungtupparna blir trötta när de stirrat klart, hehe. Önskar jag sluppit viruset från jul o som fortfarande sitter kvar, så hade man kunnat köra senior som du nu kan köra elit!

    SvaraRadera