onsdag 24 april 2013

Tufft på "Piggen"

Lång dag på cykeln igår här på Mallorca. Blev nära 16 mil inklusive klättringar 14 km uppför Puig Major och en fin lite kortare till Valldemossa. Vi hade glädjande mycket sol igår, men vindarna på nerförskörningen efter ett maxuttag på "Piggen" var så isande kall att jag nästan kom i självsvängning och kunde knappt hålla mig på hjulen i den galna motvinden. Skrek till Gud att nu får det fan vara nog med kyla, kom igen vi är på Mallorca!. Tror inte han biföll min önskan, (kanske inte så konstigt med det tonläget..) prognosen dagarna som är kvar ser rätt kass ut med kallt och regn. MEN igår var i alla fall soligt och förutom en massa fin cykling fick vi en kanonlunch i det vackra Deia, kustvägen dit är makalös.

Hur gick det då med rekordförsöket på Piggen? Sådär får man väl säga, körde upp på samma tid som förra året 44.30. Strava här plats 100/1700 rekord Ian Bibby 33.57! Hade ju helt klart hoppats på någon minut bättre efter all träning. Men hade inte benen just idag och fick slita något oerhört med absolut maxuttag för att matcha förra årets tid. Gick med facit ut lite för hårt och tappade tryck sista halvan. Bara att bryta ihop och komma igen som Per Elofsson sa. Ibiken sa 319 snittwatt i fallande kurva började första delen runt 350 för att tappa mot 300 på andra halvan.158 snittpuls, 5,9% lutning, 80 kadens. Micke Forsby i vår grupp, också med i Team Conti körde upp en halvminut långsammare 5 minuter innan. Vi skulle kört ihop istället och dragit / peppat varandra så hade vi nog kunnat kapa någon minut.

Efter den vidriga nedfärden till en halvljummen pulverkaffe vid vad vi brukar kalla "välrldens dyraste kiosk" (utbud och efterfrågan ni vet) den som ligger mellan Sa Calobra när man kommit upp och Piggen när man kommit ned körde vi hemåt via Pollenca. Jag oc Forsby körde sista 3 milen i en fin snabb 2 manna lagtempo, hård motvind men vi fick ett bra flow. Det gör så otroligt mycket att få den där minuten på hjul för att orka hålla hög fart.

Väl hemma dagens höjdpunkt vid vår "hotspot" i eftermiddags / kvällsolen mot väggen i lä utanför en schabbig bar brevid Sport Bequi cykelbutik där vi oftast avslutar dagen med några öl. Skojar du att jag hade längtat efter den värmen, och ölen med för den delen:-) Lämnade in min strulande cykel över natten, förutom den trasiga styrstammen började också låta illa med knäppljud varje tramptag igår. Hoppas de har kunnat fixa den till idag. Nu är det frukostdags sen på´t igen ut i kylan.

(Nu har det blivit kväll igen, fick inte iväg morgoninlägget. Vi fick 12 blåsiga mil idag, inget regn som tur var men hra kallt vid lunchstopp vid Petra. Inte direkt hur man föreställde sig Mallorca denna vecka. Lyckades få helt ordning på cykeln idag både med styrstången och rengjort vevparti så klickljud försvann. Underbart att våga lita  cykeln igen. Hade verkligen benen tillbaka idag och kände mig uberstark hela dagen. Körde långa hårda sträckor Cancellara style solo i bra fart.

Imorgon, om möjligt ännu mer vind enligt prognosen och fortsatt svalt. Vi ska köra en kul plojtävling som vi skrålat och laddat för med några drinkar efter maten. Lagtempo 2 lag 5 resp 6 pers i en mils set bäst av 5 set. En minuts mellanrum i starten. Tid tas på 4 man. Blir riktigt kul, blev många sköna garv med mycket hån under lagindelningen när "klabbet" skulle delas upp. Som jag sa "jag älskar penalism-:)" Sov gott!1 kommentar:

  1. Kul att fick ordning på cykeln men vilken djäkla otur Ni haft med vädret! Var där förra veckan och såg inte ett moln på hela veckan och bara några dagar med blåst på slutet... Lycka till och starkt kört i alla fall.

    SvaraRadera