tisdag 23 april 2013

Vuelta Mallorca Classic på Strava

Efter urladdningen på tävlingen i Söndags blev det 11 mil igår, inga berg, men lite kul fartlek. Mycket cykelstrul sen jag kom hit. Lyckades vrida av skruven och toppen av styrstamskruven vid monteringen i lördags. Kört omkring på cykeln nu 3 dagar som glappar otäckt, speciellt på dålig väg, skruven som är av måste borras bort. men får ta det hemma och hoppas det inte rasar ihop i en snabb utförslöpa. Lyckades också få pyspunka under slutet av tävlingen (jäkla tur det höll in i mål) igår på det precis nylimmade GP4000 däcket. Så idag har jag handpumpat 5 ggr vid stoppen. Inlämnat i butik för montering nytt hjul imorgon.

Fick tipset att ladda ned Strava inför tävligen. Kul app, tävlingen på Strava härfick upp ett skönt segment på bilden där Marco Pinotti har topptiden och jag har tredje, några minuter efter men 3 av 1318 och 1 på tävlingssträckan (alltså ingen av de 13 före igår körde med Strava:-). Idag dags för ny urladdning, ska satsa på nytt pers uppför Puig Major 44.30 från förra året. 14 km 6%. Lite morgon seg nu. Vet inte om ett par stora öl i seneftermiddagssolen (tack gode gud för den, va kallt det varit innan) och några glas vin till middagen var bästa uppladdning? Men jag hoppas det. Sticker ut hakan och säger under 43 min.

2 kommentarer:

  1. Ett tips vad det gäller skruven i styrstammen. Gå till hotell Via Tropic i Alcudia, i cykelrummet har dom en mekaniker som var oerhört hjälpsam när min polare knäckte en eker i sitt Dura Ace C24 hjul som ingen annan butik i Alcudia kunde fixa fram. Han trollade fram en sprillans ny eker och monterade för 11 EUR. Detta var i förra veckan. Cykelrummet ligger på baksidan av hotellet (in mot poolsidan) och han har öppet några timmar på förmiddagen och några timmar på eftermiddagen. Med lite tur kan han få ut skriven med en grispitt, han hade en välutrustad verkstad och var som sagt var väldigt serviceminded.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grymt tack för bra tips. Har den inne nu ikväll hos en affär / versktad vi ofta handlat i. Hoppas och tror de fixar den till imorgon, annrs kollar jag upp ditt tips. Med vänlig hälsning, Jonas

      Radera