lördag 10 augusti 2013

RR Smack Arlanda Test Track

Idag var det tävlingscomeback efter många veckors uppehåll. Inte kört något sen mitten av juni så jag var racesugen värre. Skojar du det var kul att få cykla på Arlanda Test Track banan? Har aldrig gjort det förut och det var verkligen en höjdare. Varvet är 2.3 km med lite böljande svängar och snabbt i stort sett runt hela varvet. Beläggningen är kanon och det var som att köra gokart med racercykel. Kortet nedan togs idag av Johan Stegfors som driver X Cross som vi kör med i CK 08. Tack för kortet och de fina glasögon ni gör Johan.

Loppet var 45 min + 3 varv och min tro om att det skulle bli svårt för någon utbrytning att komma loss stämde bra. Det gick fort från början för att sen gradvis mot slutet försås skruvas upp ytterligare. Jag hade min taktik klar för mig från början, ligga i mitten till det var 3 varv kvar för att sen ta position och inför den förmodade spurten och ligga någonstans mellan 5-10 plats inpå målrakan och sen spurta om segern. Hur svårt kan det va? Ja lite svårare än vad jag tänkt mig skulle det visa sig.

Planen höll bra första 45 min smög med i mitten, pigga ben och puls på medelnivå så långt allt bra. När det var tre varv kvar gick jag som planerat lite högre upp i fältet för att ta position. Med någonstans dryga 2 varv kvar kommer ett par killar loss med kanske 100 meter och Thomas W från min klubb och jag är med och syr ihop det och lägger kanske lite onödig energi där. Men känns fortfarande bra in mot varvning nära spets mot sista varvet. Farten skruvas upp och vi börjar även varva lite cyklister. Med kanske 6-700 meter kvar in mot sista kurvorna sticker en Valhall kille och får ett 40 tala meter. Jag ligger då i "dödens" först i fältet som jagar genom sista kurvan. Där gör jag mitt stora misstag, frångår planen och satsar all out på att först gå ikapp Valhall killen och sen försöka hålla i en löjligt lång spurt. Naturligtvis ett självmordsuppdrag på den typ 400 meter långa målrakan. Blev för het där när han hade en klar lucka. Jag kom fort förbi upp i spets. Där skulle jag slagit av och gått in på hjul. Men högmod går före fall, jag satsade vidare och tänkte det kanske håller in i mål. Det gjorde det förstås inte, med ett 50 tal meter kvar hade jag sen ett tag fattat att det var kört. Spurttåget svischade om och i täten av det vann Alexander Nordström åter igen en spurt. Snyggt kört och grattis Alexander. Jag kom väl någonstans 7-8 eller så. Stör mig rätt mycket på att jag nu klantat till avsluten i flera Smacklopp. Går helt enkelt alldeles för tidigt, vet ju om hur jag ska göra, ändå verkar jag få för mig i stridens hetta "det kan nog gå ändå" för att det ska gå ändå måste man få lucka inte göra en perfekt leadout för alla andra. Har jag förstått det nu? Bra, då lär vi oss det till nästa gång.

Sammantaget ändå ett höjdarlopp i fint väder, mycket folk och bra stämning. Och som vanligt klanderfritt arrangerat av Smack. Vad kul det var att cykla på bana. Tänk om man hade access till en sån här bana för jämnan att träna och tävla på. Borde göras plats på denna oftare för cyklister. Kan inte tänka mig annat än att den är tom för det mesta.

Kraft och fartmässigt blev loppet så här från Garmin och Ibike 37.7 km snittfart 43.1, max 57.6 kmh. Snittpuls 143 max 174 , snittwatt 277 NP 350 w, maxwatt 1121 peak 30 sek 887 watt (spurten) peak 1 minut 653 watt (långspurten:-).
Man kan ju heller inte klara sig utan Strava..som konstig nog visar mycket snabbare varv med en 45-46 och hela 49 kmh på de två sista varven. Måste vara något fel på de gps punkterna för så fort gick det inte. Nu ska jag "bara" lära mig att nyttja fart och kraft mer optimalt och inte slarva bort spurterna så här så kan det nog bli lite bättre framöver. You live and learn!

2 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med, en riktigt kul och helt fantastisk bana med asfalt som ett salsgolv. Kul att ses dessutom! Nästa gång disponerar du upplösningen bättre.

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma Johan, kul att ses. Vi kämpar vidare mot nya höjder. Vi ses!

    SvaraRadera