torsdag 15 augusti 2013

RR Smacktempo Odensala Upplands DM

Igår var det Smacktempo i Odensala 30 km. Loppet gällde även som Upplands DM så det var ett stort och starkt startfält med 87 startande. Vädret var bästa tänkbara, lite blött på vägbanan efter skurar men nära vindstilla och mycket syre i luften. Jag hade förutom att att cykla snabbast tänkbara ett stort mål med loppet, att inte gå ut för hårt och spränga mig första 10 minuter vilket är så lätt hänt i tempolopp. Förutom att resultatet blir sämre så blir det ju också en exceptionellt otrevlig fysisk upplevelse som man helst är utan.

Satte därför av med noga kontroll på pulsmätaren och känslan i benen. Höll pulsen under 160 nivå första 15 minuter och tyckte jag kom igång bra i fart runt 43. Efter en knapp mil några skarpa och knixiga svängar sen rejält kuperat mot vändningen vid 15 k. Gick hårt uppför och hade ett tag lite svårt tillbaka efter vändningen. Som tur var är det rätt mycket nerför där så det klarade sig ok ändå. Sista milen blev som ofta i tempo lika mycket en mental kamp som en fysisk. Puls sedan ett bra tag uppe på kritiska nivåer och ben som bönar om nåd. Håll ut, kämpa, bara 5 km kvar nu. Hade sammantaget ändå positiva tankar och passerade några cyklister vilket alltid ger lite extra kraft att se stark och snygg ut i omkörningen:-)

Kom i mål efter 41:14 och en snittfart på 43.65, snittpuls 161 (det högsta i år tror jag), rätt så jäk.. slut men lika jäk.. nöjd med loppet. Känner att jag fick ut det jag hade igår. Finns inte mer augusti 2013 i kroppen att hämta så det var med stor tillfredställelse jag åkte hem till fru och döttrar för att pusta ut. Tiden räckte till en 5 plats. Snabbast Staffan Arvidsson Uppsala på 39:19 45,8 kmh i snittfart på en kuperad bana, grymt kört. There´s always a next level brukar jag säga, det visar ju inte minst Staffans snabb cykling igår, resultat Smack Jag har tagit ett jättekliv i år mot förra årets debutår på tävlingsfronten. Inte minst på tempocykling. Förra året kunde jag hålla drygt 40 fart, nu har jag gjort 43-44 i fart på flera lopp och på de tre Smackloppen jag kört i år två 1 platser och nu en 5:e, Strava igår .Så hur nöjd som helst med det. Jag noterar också på loppen att jag är nästan helt ensam att köra utan dischjul, så det kanske finns några sekunder att köpa sig till för nästa år på utrustningsfronten också:-) Men det mesta handlar förstås om träning, träning och träning. Får jag vara fortsatt frisk och behåller motivationen så tror jag att det borde vara möjligt att ta ett kliv till nästa år i loppen mot klockan. Gillar det "svarta på vita" med tempocykling, som ger svaret och sanningen för din utveckling och form utan pardon.

Slutligen ett stort tack till Smackorganisationen som anordnar dessa träningstävlingar under anpråkslösa former. 20 kr, en nummerlapp på hjälmen, tidtagning, flaggvakter kaffe och bulle. Svårare än så behöver det inte vara. Briljant koncept som betyder mycket för tävlingsugna cyklister i regionen. Tack också till Jesper Andersson www.jeppman.com som tog en massa fina bilder inklusive den grymma bilden i blogghuvudet igår kväll. Ride hard and safe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar