torsdag 29 maj 2014

Vet inte hur ofta ni brukar cykla 20 mil på 5 timmar?

Men det gjorde vi idag i Conti Test Team som ett långt genrep inför Vätternrundan om 2 veckor. Vi var hela 27 st som mötte upp i morse på Vikskolan.
Lite taktik innan rundan. Vi fattade "sådär"
Imponerande och häftigt att se alla i Contiställ. Alla utom jag och typ en till. Cyklade ut till landet igår och packade halvstressad en väska med kläder plus alla Contikläder, byxor, arm o benvärmare & vindväst. Hallå sommaren vad hände? Imorse när jag fått på mig byxor o benvärmare och undertröja så saknades Conti cykeltröjan. Bara att byta om till dressen jag cyklade ut igår och jag som tur var tvättade igår kväll. Så ingen större skada förutom att jag sabbade lagestetiken. Körde i min nya Castelli Gabba jacka som jag köpte nu på XXL invigningsrea. Alltså vilken superjacka. Helt vind o vattentät och ändå med grym andning. Ekvationen man inte trodde var möjlig, i skönt softshellmaterial. Det perfekta plagget i Sverige mellan nollgradigt upp till 12-15 grader. Så bra att jag köpte en likadan till i onsdags i kortärmsversion
Superjacka

Idag skulle vi fokusera på fin och jämn klungkörning helt utan hastighetsfokus. 20 mil på agendan och mycket träning på "motorbyte" mellan de två gäng vi satte ihop. Ok sa vi en lugn start från Upplands Väsby till Vallentuna och satte iväg i 41 första milen i motvind. Det blev förstås halvkaos i den alldeles för höga farten. Vi stannade till vid Angarns Kyrka, coach Erik Vrang konstaterade att den starten var bara att glömma. Nu börjar vi om och håller MAX 35 och lär oss köra och växla motor bra. Sagt och gjort därifrån gick det riktigt bra mest hela vägen. Ja förstås motvinden och nordan var inte nådig första 10 milen. Och även om det mest var lågpuls så nöter vinden ner mentalt med alla pareringar man måste göra.

Men vilken payback vi fick hem i medvinden sista 10 milen. Jag har ju norra europas sämsta lokalsinne, så vet knappt var vi varit idag men tyckte mig se Östhammar på någon skylt. Och det snackades efteråt att snittet från Gimo och hem sista 2 timmar till Upplands Väsby var runt 47. Sista 4 milen från Almunge har jag dock kört MÅNGA gånger och så här fort har det akdrig gått. 

Verkligen en fantastisk känsla att svischa fram i en välsmord kedja långa stunder i farter runt 50. Vi hade t o m 60 några gånger på platten när vinden hjälpte som bäst. Gick bra hela tiden idag, mestadels på "distanspuls" med tuffare körning sista  4 milen då alltfler droppade av i kedjan. Passet på Strava


Sammantaget mitt längsta träningspass om man exkluderar Mallorca med mer pauser och mindre intensitet. Och även om jag hade bra känsla hela tiden blir man ju rätt mör efteråt. Nu vid 10 tiden känns det bättre igen efter en rejäl middag och ett par glas återhämtningsrött. Imorgon bitti vid 7 tiden ska jag cykla de 5 milen till jobbet i stan från Smidö. Det fanns en tid för några år sen då man tyckte det var svårt långt från landet till stan. Snacka om allt är relativt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar