söndag 26 oktober 2014

Det här med tidsbyte

Vad är det som är så bra med att byta till vintertid eller standardtid som det egentligen är. Det har jag aldrig fattat. Vad är det som är så bra med att det blir mörkt strax efter 4 helt plötsligt idag? Vi behöver väl inte få mörkret slängt i ansiktet på oss, det kommer fort nog ändå. Ja men det är ju skönt med lite ljusare morgnar? Ja det är klart det är men tar hellre en timme ljus på eftermiddagen? Nej sommartid året om passar betydligt bättre på våra breddgrader tycker jag. Läste också någon artikel för en tid sen att böndernas djur har ett elände med tidsbytet, mjölkning och andra dygnsrutiner som ställs på ända till ingen nytta. För att inte tala om alla onödiga missförstånd med tider som missas och klockor som ska ställas om. Fast det är klart, kommer ihåg när jag var mycket på krogen i mitten av 90 talet då tyckte man ju det var rätt soft kl tre på natten när den blev två igen, lets party! Men det blev ju förstås paybacktime på våren åt andra hållet.

Idag var det annars ganska långt från vinterlikt under de ljusa timmarna. Milt dryga 10 grader och tro det eller ej men inget regn, däremot en rejäl höstvind som var med de första 4 milen på dagens repris av gårdagens 8 mila solotur med min nya Trek Crockett CX.
Körde lite andra vägar och riktningar och efter en lugn och fin start blev hemresans 4 mil i STARK motvind rätt tuff. Det tar en del både fysiskt och psykist att trampa ensam i så stark motvind. Tog det ändå sammantaget lugnare än igår och skönt att vara igång lite igen, och nya cykeln var precis lika skön idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar