tisdag 7 juli 2015

10 mil snabbdistans med KOM jakt i Vallentunabacken

Idag blåste det rätt bra. Vi ska åka på en vecka semester till Gardasjön imorgon och även om det ska finnas kanoncykling där så är det högst oklart ( i alla fall om du frågar min fru) om det blir någon cykling där. Så jag passade på att få ut några timmars snabbdistans idag innan vad som kan bli en hel vilovecka.

Bestämde mig för "min 10 milare" från Sollentuna Vattentorn ut gamla Norrtäljevägen över Fresta 5 mil och sen hem igen samma väg. Bra medvind ut och ben och kropp var klart sugna på högt tempo. La upp mig på min "roligaste" nivå strax över 140 puls där jag kan cykla fort med nöje och hålla på i många timmar.

Bra fart i stark medvind ut mot Vallentuna. När jag kom in i rondellen fick jag feeling och impulskörde Vallentunabacken stenhårt och följde upp hela vägen nerför backen mot Angarn. Kände att det gick fort fort uppför backen och tänkte att det där bara måste bli nya KOM både för långa och korta Vallentunabacken. Har cyklat där säkert 100 gånger men aldrig i närheten så fort som idag. 
KOM med 55 sekunder på långa Vallentunabacken
Och 19 sekunder på korta
Med 40 i snittfart på 2.8% lutning

Benen var helgrymma och jag fortsatte ut och vände efter 5 mil med 41.5 snitt. En bar lite vatten och sen hem igen, nu kommer motvinden men det kändes så pass bra att jag trodde på ett relativt högt tempo hem också skulle kunna funka.

Blåste på ganska hårt mot men kunde ligga på 144 puls och hålla knappa 35 hem. Kom tillbaka hyggligt fräsch efter 10 blåsiga mil på 2.39  och 37.7 fart. Bästa passet på länge och en formtopp lagom till semestern. Synd bara att jag inte kunde få nyttja lite av det här i förrgår på VSM..

I form idag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar