måndag 13 juli 2015

Besegrad av Punta Veleno the mother of all badass climbs?


Dra åt hel... vad brant. Rätt in i en vägg med 17% lutning. Jag trampar i löpardojor och vintage pedaler med rem för allt jag kan med lättaste växel 39/25 på hyrcykeln från Malcesine. Men känner efter 4-5 svängar av 19 och bara kanske 1.5-2 km av backens närmast osannolikt tuffa 5 km inledning med 17% hela vägen att det här kommer jag inte levande tillbaka nerifrån igen. Jag stannar cykeln i en kurva pustar ut och tänker. Den som klarar att cykla upp här är rätt så jäkla vass. Jag gör det inte. I alla fall inte i löparskor, badbyxor och 30 gradig värme sista dagen på en semestervecka i Garda och Malcesine. Kanske skulle det gå med optimala förutsättningar. Lättare utväxling, riktiga skor, lite svalare, om man inte druckit sig tung av öl och vin en vecka osv. Men jäkligt kul att testa en extremernas extrem och nu fattar jag vad brant är. Alla TDF klättringar för att inte tala om bergen på Mallorca som jag cyklat ganska mycket i är ju ett skämt i jämförelse.
Punta Veleno Giro del Trentino 2012

Början av klättringen var "årsbästa" och 15 allover men sen var jag kokt.

Innan Punta Veleno upplevelsen hade jag cyklat ett par mil och en hård 5 k klättring men av mer normal karaktär 6% lutning på den otroligt vackra Panoramica från Malcesine upp till mellanstationen av linbanan upp till mäktiga Monte Baldo 1800 möh. Cyklade klättringen ganska hårt runt 85% och fick en hedrande 42 plats på Strava

Cyklar glad och ovetandes vad jag har framför mig i förmiddags från hotellet. Kolla outfitten, svårt pro med linne, badbrallor och löparskor. Nu kör vi.

Lyckades hitta en riktigt fin Cervelo S2 att hyra i Malcesine. Synd att man inte hade skor med sig men vi hittade en ok kompromiss med ett par old school pedaler från 53 som de monterade dit. Gick bättre än jag trott med löpardojor. Men sista två milen av dagens 7 gjorde det lite ont, både i fötterna och i häcken med veckiga badbrallor och ovan sadel. 
Vintage pedaler

Efter att jag blivit besegrad av Punta Veleno åkte jag ner och cyklade norrut någon mil till änden av Gardasjön och Riva Del Garda. Jättefin scenisk cykling på bra väg och skönt att vara nere på platten efter 1350 höjdmeter på kort tid. 


Tillbaka vid tvåtiden för lunch med familjen. En stor risotto, cola vatten och en öl och cappucino senare mår man ganska bra här nu vid poolen sista timmarna innan middag och packning imorgon.

Garda har verkligen överträffat mina ganska högt ställda förväntningar. Första gången här och kommer gärna tillbaka både till hotellet med den här balkongen och..


Monte Baldo som också var häftigt med linbana upp till toppen

Uppe på Monte Baldo
Alice tittar ner mot Malcesine 1700 meter ner

Den fantastisk vackra omgivningen och all god mat, italienska viner och glass i massor. Allt i 30 graders värme hela veckan.

MEN inte minst jag har något ouppklarat med Punta Veleno ca 6 km eller så. Next time im gonna get you badass climb.
6 kommentarer:

 1. Punta Veleno? Med den utrustningen? Krajjjsyyy!
  Vi bor precis nedanför den, sambon har testat den nedför några gånger (på väg ner från Prada Alta) och ska testa den innan han åker hem. Även han på Cervelo (S5). Men med trippel fram och 28 bak (vi har särskilda bergcyklar som står här året runt).
  Kommer för övrigt att arrangeras ett lopp uppför Punta Veleno i början av september, kanske lämpligt tillfälle för revansch? ;)

  SvaraRadera
 2. Punta Veleno? Med den utrustningen? Krajjjsyyy!
  Vi bor precis nedanför den, sambon har testat den nedför några gånger (på väg ner från Prada Alta) och ska testa den innan han åker hem. Även han på Cervelo (S5). Men med trippel fram och 28 bak (vi har särskilda bergcyklar som står här året runt).
  Kommer för övrigt att arrangeras ett lopp uppför Punta Veleno i början av september, kanske lämpligt tillfälle för revansch? ;)

  SvaraRadera
 3. Schysst! Ja jag såg om en skylt me Punta Veleno Extreme Challenge i september. Läckert!

  SvaraRadera
 4. Verkligen grym backe.Hade trippel vevparti men behövde ta ett stopp ändå på väg upp.Hade träningsvärk flera dagar efter det.

  SvaraRadera
 5. Helgrymt att klara av den Janne. Jag tyckte det var en stor upplevelse att bara försöka att komma upp måste kännas som en härlig seger😃👍

  SvaraRadera
 6. Dags i år igen?
  Jag har bara kört den nerför, det räckte. :)

  SvaraRadera