tisdag 18 augusti 2015

748 mer galna Strava cyklister än jag i världen

Det finns nog kanske en eller annan av mina bekanta som tycker att "Jonas har tappat det helt, han gör ju inget annat än cyklar". Visst är det så jag kan ju inte förneka att det blir många mil cyklade i min jakt på den heliga Graal, vad nu den är för något? Jag har cyklat för mig rekordmycket i augusti med 130 mil på drygt två veckor. Är inne i en volymperiod i ett formtoppningsförsök till amatör VM den 6 september. De sista två veckorna kommer bli taperingveckor med bara få timmar ca 4-5 timmar per vecka men med lite högre intensitet. Efter det hoppas och tror jag på mitt livs form i Ålborg för linjelopp 16 mil i ett absurt tufft startfält bestående 225 anmälda från ett 40 tal länder i H 45-49.

Men allt är relativt kära vänner. Det kunde varit värre.. På Strava finns just nu en utmaning som heter PBP Challenge som går ut på att cykla motsvarande Paris Brest Paris 120 mil nu under augusti. Just nu ligger jag på 749 plats av 60 000 cyklister som är med i utmaningen. Med nästan två veckor kvar är vi rätt många som är klara med målet. Om ni tycker jag cyklar mycket? Kolla på toppen Kurt Searvogel med nätta 586 mil på 17 dagar i augusti. Frågor på det? 2:a just nu ligger britten Steven Abraham som är inne i sitt världsrekordförsök att försöka slå Tommy Goodwins 75 år gamla rekord om 75 000 miles vilket är 12 000 mil på ett år. Steven siktar på 80 000 miles 12 800 mil på ett år

Steven har cyklat drygt 6000 mil hittills i år här är hans Strava vs min

I Sverige ser det relativt lite värre ut och där har jag just nu bara 19 mer galna framför mig. Men vi lever ju i en global värld..Mycket träning nu som sagt, en hel del bra sådan också inte bara många mil. Igår tog jag två tuffa 25 minuters intervaller efter hempendlingen. Från Sollentuna Vattentorn Skålhamravägen ut nära max och sen hem igen. Kul och vacker väg jag ofta kör men väldigt kuperad och med många blinda kurvor måste man vara lite försiktig. Den lämpar sig rätt illa för speedracing men kunde hålla bra fart runt tröskelnivå. På hemvägen fick jag feeling i medvinden ner från rondellen efter Hagby på väg ner mot svängen till den fruktade Frestabacken 600 meter lång med 4% snittlut. Den är uppdelad i två sektioner varav den sista brantar på bra. Frestabacken är "min backe" cyklar den på hemväg nästan varje pass plus en del backintervallpass förstås upp och ner upp och ner. Sen jag började använda Strava har jag cyklat backen 225 gånger. 225 gånger, det är ju absurt egentligen. Har ett ganska svårslaget KOM där sedan ett par år satt med tempocykel en dag i bra medvind med 56 sekunder och 42,7 kmh i fart. Näst bästa tid är 1 minut och min näst bästa tid var 1.07 fram till igår.

Jag tog sats och ner i bocken farten blev hög i medvinden från rondellen. men byttes i svängen till sidvind, men skit i det och TRYCK på nu hela vägen upp. Ända in i kaklet. Och som det gick 58 sekunder. Bara slagen av min egen tempocykel i medvind. Wow skön känsla när jag laddade upp filen på Garmin och Ibike och såg tiden. Högsta 1 minuts effekt 639 watt är inget dåligt utgångsläge efter 130 mil på drygt vå veckor, nedtränad innan tapering börjat. Jag lever!


4 kommentarer:

 1. kör hårt, måste vara en stolthet att bära tröjan poch se till att skapa något speciellt av möjligheten!:D .... Vi alla hoppas nog att du akn sätta sverige på kartan i h45. sedan får man ju hoppas att det inte blir några ödesdigra krascher med så enormt mycket folk... (225 stycken!!!!???)

  SvaraRadera
 2. kör hårt, måste vara en stolthet att bära tröjan poch se till att skapa något speciellt av möjligheten!:D .... Vi alla hoppas nog att du akn sätta sverige på kartan i h45. sedan får man ju hoppas att det inte blir några ödesdigra krascher med så enormt mycket folk... (225 stycken!!!!???)

  SvaraRadera
 3. Inte ofta man ligger före dig Jonas, men i distans ligger jag före ;)

  SvaraRadera
 4. Tack Johan! Ja det är helt galet med 225 startande. Undrar hur det ska gå. Måste försöka vara långt fram. Är nog inte ensam med den tanken:-) TRÅNGT!
  Tomas snyggt kämpat såg ditt namn högt upp. Grattis du är mer galen än jag::-)

  SvaraRadera