måndag 3 augusti 2015

Ironmancykling 18 mil

Fy f.. vad det där vad jobbigt. Testade en Ironmancykling idag 18 mil solo med tempocykeln. Startade från Vikskolan och körde upp mot Almunge svängde sen först vänster mot Knivsta sen tillbaka mot Norrtäljehållet och Rimbo. Vände tillbaka efter 5 mil och hade preppat en påse med ny dricka vid starten. Tillbaka då efter 10 mil snabb påfyllning av dricka och iväg för "sista" 8. 

Hade som mål att hålla 40 snitt helst hela vägen. Men det var aldrig lätt idag, benen var liksom inte med och fick slita tungt hela vägen. Kämpade i alla fall förbannat bra och höll 40 snitt första 12 milen men fick sen ge upp det om jag inte skulle kollapsa, vilket jag inte var upplagd för. Bra sliten, inte minst mentalt sista 90 min men ingen kollaps som tur var. 

Kom tillbaka och kunde mycket nöjd med kämpainsatsen stänga av klockan på 4.39.50. Hade varit kul att komma under 4.30 men det får bli en annan gång. Men väntar nog ett tag med ett nytt försök. Det tar bra på krafterna både i kropp och knopp en sån här tur och bara tanken på att det finns en massa människor som simmar 3.8 km före och springer en mara efter är helt obegriplig för mig. Den största respekt till alla er som gör en Ironman.

Men helgrym träning och precis vad kag behöver nu inför VM i Danmark 16 mil. Det är det här jag inte gjort alls i år. Riktigt långa pass. Det här var längsta i år och det kändes. Nu tar jag tjejerna i bilen och åker in till stan och möter upp Kajsa som bokat bord på Taverna Brillo. Pizza & Öl kanske? Finns lite kaloriunderskott att jobba ifatt idag..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar