lördag 1 augusti 2015

Lyckade spurter på Markim träningsrace

Kul! Lyckades ta hem båda dagens träningsrace på Markimvarvet, den så ofta cyklade 31 km slingan på fina kuperade småvägar runt Vallentunatrakten. 

De här inofficiella träningsracen brukar samla många av storstockholms bästa cyklister och de brukar alltid gå undan med ideliga attacker, bryggningar och stenhård racing. Oftast betydligt roligare cykling än "riktiga" tävlingar.

Idag när sommaren glädjande kom på besök var vi ett 25 tal och många starka  från Valhall, Vallentuna, Uppsala, Hovet ECI och CK 08 bl.a.

Gick iväg i hög fart bort mot Lunda Livs. Fick bita i rejält ett par gånger för att brygga ikapp småluckor. Attackerade sen ifatt ett par som fått en lucka i medvinden bort från Lunda. Kändes som vi fick en lucka, men icke, nästa gång jag vände mig om var alla med igen. Så många åkstarka att det är svårt att komma iväg solo eller i smågrupper. Ett snabbt varv runt 42.5 började som så ofta luta åt spurt. Med några km kvar gjorde jag ett halvhjärtat försök att skapa lucka men det gick inte vare sig för mig eller andra som försökte.

Dags för spurten. Kom fint in i sista backen med en knapp km kvar runt 5 hjul. Farten trissas upp och det är rätt trångt. Gigantisk stora och lika starka Stefan Ljungberg kom till spets med 100 meter kvar. Har bra tryck och fart och kan gå om Stefan på vänster sida med en cykellängd över linjen. Nådde 59.7 kmh strax innan linjen med vinden mot. Pulsen på årshögsta 169 slag. Grymt skönt och lika trött efter de hårdaste 45 minuterna jag kört i år.

5-10 minuters paus och nu ville man ju helst bara lägga sig i solen och softa en stund. Eller rulla lugnt de 26 km hem till Landsnora. Men påt igen. Nu var det inte bara jag som lekt av mig den värsta farten och attackviljan. Andra varvet gick iofs också ganska fort men ändå med tydligt mindre kraftåtgång för de flesta. Lutade åt ny spurt. Med 2 km kvar gör jag ett litet försök, men blev täckt direkt. 

Same procedure as last time men nu ännu lite trängre. Kommer till slut loss på höger sida och återigen är det Stefan Ljungberg som är i spets och bombar sina + 100 kilo sista 100 meter Jag går ut den här gången till höger och lyckas återigen gå om sista biten före Stefan som blir 2:a igen. För jäkla kul att kunna fightas med "kidsen" så här i ett par helgrymma träningsrace.

Stefan "skjuter" mig efter andra spurten
Trötta cyklister snart på väg hem i solen
Pannkakor, grädde & hemgjord sylt med tjejerna satt inte fel när man kom hem
Inte det här heller..

Nej nu vankas det lite recoveryrose, chips pch flädersaft på balkongen. Skål du underbara sommardag!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar