tisdag 13 oktober 2015

Vätternrundan - På't igen


Där fick man en utmaning som heter duga att "rehaba" mot. Anmäld till en snabbgrupp med målsättning 6.45. Oucchh, för att det ska bli verklighet måste verkligen allt fungera. Inte bara min egen rehab och träning fram till dess utan alla i laget om drygt 20 cyklister där de flesta måste ha dagen D i perfekt symbios. Troligtvis också med assistans av snälla, svaga och ljumma vindar för att lyckas.

För att cykla på 6.45 krävs prick 44 kmh i snitt utan någon paus. Ett 2 minutersstopp som kanske blir det vi behöver kräver 44.2 i snitt. Som ni förstår en stentuff målsättning och endast 12 minuter över alla tiders rekord som det förstärkta Tre Berg laget med Sveriges bästa cyklister slog i år med 6.33. 

Vårt lag består till övervägande del av veteran cyklister. Men inte många av regionens starkaste saknas på listan. Vi hade ett starkt team 2014 och klarade sub 7 med några få sekunders marginal i min kanske häftigaste cykelupplevelse hittills VR 2014 6.59 When every second counts . Men årets lag ser ännu starkare ut på pappret. Är det rimligt att kunna ta 15 minuter på det? Nej kanske inte, men världen är inte alltid rimlig och som Gunde brukar säga Ingenting är omöjligt.. skynda skynda nu är det bråttom..

3 kommentarer:

  1. Stort Lycka till !!! I år blir det en lugn 8:30 runda!

    SvaraRadera
  2. Lycka till med rehab och med denna stora utmaning.

    SvaraRadera
  3. Tack Niklas och ha en skön "glidarrunda". Tack Tomas snart tre veckor efter skadan känner jag att det nog kommer ta lite längre tid än jag först hoppats men små steg åt rätt håll..

    SvaraRadera